#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Köld i sin värsta form!

Jag har varit i Karlstad i några dagar och hälsat på mitt fantastiska gudbarn Oliver. I Karlstad var det vinter. Riktig vinter.

Om man väljer att bo i Sverige under vinterhalvåret finns det risk att det blir väldigt kallt. När det blir väldigt kallt, tex -17 C, finns det risk att bilen fryser och inte vill starta. När bilen inte startar finns det risk att man måste använda en marshall och en filt för att värma upp den. Som tur va är chansen stor att det fungerar!
Alltså kom jag hem från Karlstad... till sist!


När bilen, efter många om och men, startade packade jag in mig, Clinton och vår ägodelar för att åka tillbaka till storstan. Clinton tycker att det mesta i livet är ganska roligt. Som att äta, sova, leka, tvätta sig... Att åka bil? Nej, inte så roligt. Att sitta i reselåda? Sjukt tråkigt. Han försöker därför hålla stor del av kroppen som möjligt utanför lådan. Det ser ut såhär:


Puss!

23 december 2009

Dan för doppare dan! Julhetsen är total. Var nere i Liljeholmen centrum för att köpa det sista och gissa att jag inte var ensam! Paniken var total mellan julskinkan och köttbullarna och kön till kassan var dramtiskt lång. Men va fan, det är mysigt med kollektiv psykos.

I övrigt har dagen varit produktiv, med både med- och motgång. Låt mig punkta upp för och nackdelar med den 23 december 2009.

Nackdelar
* Vi har haft inbrott i källaren IGEN. Idioter kommer gärna mer än en gång. Den här gången blev jag inte av med något, dom tog ju allt av värde förra gången. Dock inte mindre förbannad för det.

* Jag har varit befriad från snöskottning dom senaste dagarna. Vi delar upp det mellan oss i styresel.  Idag var det dock min tur igen. Dom sensate dagarna har det verkat som att snöandet har upphört och att det nu mest kommer vara kallt. Tror ni att det började snöa igår kväll vid 11 eller? Japp, de gjorde det!

* Min katt Clinton och hans bror Espresso (som bor hos mig några veckor för att hans matte, min mamma, är i Indien) lekte kurragömma och fick med sig gulgranen av bara farten. Gran i golvet=trasiga julgranskulor.... =massa dammsugning.


Clinton (till vänster) ser ut som en tjockis på den här bilden. Så illa är det inte på riktigt... jag lovar.

Fördelar
* Jag har köpt vantar! Och endast 40 riksdaler fick jag ge för dom! Nu kommer livet som snöskottare bli mer behagligt.

* Allt julstök är avklarat! Klappar handlade, kakor bakade, julaftonsjkolen struken. Nu är det bara det roliga kvar.

* Solen gick ner 14.49. Det påstås vara ett tecken på att vi går mot ljusre tider (?). Så låt oss byta julklappar imorrn, för snart är det vår!

Puss

Diagnos: Shoelover

Vad är det som gör att jag går igång på skor? En snygg sko kan ge mig hjärtklappning, pirr i magen, och få mig att känna mig glad och varm. Jag kan bli besatt av en sko och ha den på hjärnan i flera dagar. Som en kärlek. Är det friskt?
Att det oftast är väldigt höga skor som blir offer för mig kärlek är kanske inte så konstigt. Det är nog en omedveten kompensation för den förtyckta sorgen att jag blev tre äpplen hög. Men det kan jag leva med.
Just nu har detta konstverk en plats i mitt hjärta. Användbar och nödvändig? Not so much.  


Puss


Allt jag ville ha var en fin snövall

Folk säger till mig att jag har tendes att alltid engagera mig lite för mycket i allt jag gör. Tror att det kan ligga något i det. Denna egenskap yttrar sig på olika sätt. Tillexempel innebär det att jag självklart sitter i styrelsen i min bostadsrättsförening. Varför nöja sig med att vara medlem när man kan sitta i styrelsen?
Detta är dock inte självvalt, utan något jag var tvungen att göra för att ingen annan engagerade sig. 
Någon som undrar vad det finns för nackdelar med att sitta i en föreningstyrelse? Hm, att jag nu måste kliva upp klockan 6 på morgnarna för att skotta snö och sanda kanske?  

Imorse stod jag med snöskyffeln i högst hugg klockan 06.34. Det var inte helt enkelt att få undan all snö som envist fallit från himlen hela natten. Sedan var det dax att sanda. Man kände sig ganska fånig när man gick runt med en liten spade och ströde sand som garnering i den vita snön.
När jag nästan var klar kom det ut någon ur porten. Det visade sig vara en granne, som även hon köpt sin lägenhet och därmed är en del av denna bostadsrättsförening. Hon promenerade lugnt ut genom porten och kom mot mitt håll. Jag var fullt upptagen med att få upp en snövall som börjat ge efter. Hon hälsade tyst och genade sedan rakt över min snövall och ut på trottoaren. Den föll så klart ihop... Där stod jag, med en skadeskjuten snövall en kall decembermorgon och såg grannen försvinna runt hörnet.
Jag hade lust att springa ikapp henne och förklara att jag inte heller tycker att det är toppen att skotta snö men att jag gör det för att ingen annan bryr sig! Att hon borde respektera mina snövallar, för annars kanske hon får släpa sig genom snön på morgnarna framöver medan jag ligger och sover i min varma säng i lugn och ro.

Det slutade självklart med att jag tyst tog ett djupt andetag, greppade hårdare om spaden och sedan byggde upp min snövall igen. Lite finare en första gången. För som sagt: jag engagerar mig alltid lite för mycket i allt jag gör.


Puss

SVT och Anka

SVT överraskar. Häromdagen sände kanalen andra avsnittet av programmet "På Spåret" istället för reprisen av förra veckans avsnitt. Det, i sig, var kanske inte så överraskande. Däremot hur dom valde att kommentera det:
– Det var den sexiga mänskliga faktorn som låg bakom misstaget, sa Magnus Thelander, presstalesman för ”På Spåret”.
Man kan lätt få konstiga fantasier om vad som hände i kontrollrummet när misstaget begicks. Kärlek på jobbet?Jag älskar när SVT rör om i den politiskt korrekta gryten. Det är trots allt inte så ofta. 
 
Anna Anka, kvinnan med bollkänsla, har nu gett sig in i ytterligare två debatter.
1) Hennes tips till den bedragna Elin Woods är "Sparka honom i röven!". Skönt med nån som ger Elin konkreta tips på hur hon ska hantera situationen. Hur skulle Elin klara sig utan Annas sanningar?
2) Hon säger åt Zlatan att han ska ställa upp i landslaget. Fotbollssverige har väntat på att hon ska uttala sig och Zlatan är djup tacksam över att hon lagt lite av sin dyrabara på att ge honom ett råd i denna viktiga fråga...
Fint med folk som känner sina begränsningar.

Puss 


Ankas jul

"Sändningen av 'Anna Ankas jul' är inte hotad trots att maken Paul begärt skiljsmässa." Vilken tur.
Annars hade vi ju lika gärna kunnat skippa julen helt...

Puss

Och så vill man bara spöa nån...

Jag gillar att ge saker till folk. Jag delar gärna med mig. Jag har däremot jäkligt svårt för när folk tar saker ifrån mig utan att fråga! Som tillexempel när nån bryter sig in i mitt förråd och tar mina nya däck och fälgar. Och när nån dessutom passar på att ta med sig min vinterjacka, att slänga ut resterande grejer i en hög utanför och vända alla kartongerna upp och ner.
Att detta händer en lördag förmiddag gör det hela lite extra provocerande! Det är inte svårt att komma på saker man skulle vilja göra med individerna som just nu sitter och putsar på mina fälgar. Man skulle tillexempel vilja hänga dom upp och ner, möblera om deras ansikten och måla dom blå. Man skulle också kunna göra en lätt kastering och sedan ställa dom nakna i ett skyltfönster. Och nu är jag snäll, jag har många fulare idéer som inte platsar på denna blogg.
Jag kommer flitigt söka på "fälgar" på blocket och om jag hittar dom kanske ni kommer läsa om mig i tidningen framöver....




 Puss


RSS 2.0