#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Fuck trängselskatt

Nej, trängselskatt är fortfarande inte okej. Speciellt inte när det nu är tydligt att den inte fyller någon funktion. Trafiken till och från stan är nämligen exakt den samma som innan skatten infördes. Skillnaden är att jag nu betalar 650 kr i månaden för att sitta i kö. Jag kommer aldrig sluta hata den. Aldrig.
Den senaste veckan har jag blivit PRO monarki. Jag har nämligen insett hur tråkigt livet vore om inte kungen fanns och underhöll oss med sina historier och uttalanden. Hans dokusåpa tar ju aldrig slut. Hur stökigt kan det bli? Och hur dålig rådgivare kan kungafamiljen ha?  Jag hade förlorat flera skratt i veckan om kungen hade tagit av sig sin krona och skaffat ett vanligt jobb. Han är den roligaste bidragstagaren vi har i Sverige. Jag säger tack!
Puss

Sommarmåndag.

Måndag efter jobbet. Vi sitter på Ciao Ciao på söder och äter pizza. Efter det går vi en liten promenad. Uppför Götgatsbacken, upp till Mosebacke. Där gör vi ett kort stopp, tittar på utsikten och på människor.
Vi är omringade av sommarmänniskor. Tunna sommarklänningar, nyputsade solglasögon, nyfixade frisyrer.
Stockholm har vaknat. Kan man bli något annat än lycklig?
Vi fortsätter ner mot Folkungagatan. Solen bara lyser och lyser.
Puss

"Jag är däppt i dnäsan..."

Polyper+kattallergi+förkylning=stora problem. Nästäppan är värre än någonsin. Tur att man kan andas med munnen...  annars hade jag varit död vid det här laget. Prata, svårt. Äta, svårt. Sova, mycket svårt.
I morgon ringer jag min läkare. Nu är det nog. Dags att skära i Ellie. Min andningsblockad måste bort!
Puss

Ansiktsfärg

Event på McDonalds. Personalen är doppad i ansiktsfärg. Jag blev nästan lite rädd när jag klev in. Men barn tycker tydligen att det är väldigt härligt och roligt att få sin Happy Meal av en clown, och då ska inte jag ställa mig i vägen.
Men det kan ju bara vara McDonalds som kan tvinga sin personal att ha fingerfärg i ansiktet. Hej acne!
Puss

Kelly, jag älskar dig.

Tänk att ett besök hos frisören kan göra en så lycklig.
Det är som att börja om. Som att få en ny chans. När man sitter där i stolen och ser hur det trasliga, deppiga barret förvandlas till en platt, blank frisyr vill man ju nästa gråta.
Tur det, annars hade man fått hjärtklappning när det var dags att betala kalaset. Men, det är bara att blunda och dra kortet. Man köper ju faktiskt lycka...
Puss

Nyskapande

Dom är påhittiga i Asien. Vårens trend: kreativa flipp-flopp. Pizzabitar, småkakor...  Allt är tillåtet.
Puss

Manila

Hemma. Hemma. Hemma. Tänk att det alltid är härligt att komma hem. Oavsett var man har varit. Oavsett hur länge.
Jag lämnade Robinson-ön för fem dagar sedan och fick två dagar i Manila innan hemresa. Fantastiskt. Shopping, god mat, fint hotell. Efter en månad i djungel är det en välsignelse.
Balkong, fet tv, uppstyrd säng, badrum på 8 kvm...
...liten köksdel.
Sushi. För totalt 80 kr.
Puss

Solkräm, kamrater.

Jag var väl förberedd på sol när jag kom ner. Här fanns det solkräm i alla valörer. Trots det ligger jag här i min bunge och har fått för mycket sol. Faktum är nämligen att om man jobbar på en sandstrand i 8 timmar spelar det ingen roll hur mycket solkräm man har med sig! Solen äter ändå. Trodde först att jag har fått brännblåsor i ansiktet (DÅLIGT!) men fick idag förklarat för mig att det var värmeutslag (inte lika illa). Detta för att jag använder faktor 50 i ansiktet. Det är som glápack, plastfilm i hela ansiktet. Då får man värmeutslag istället.
På nästa tävling ska jag testa beduin looken. Tyg runt kroppen. Får se om det funkar bättre.
Nej jag kommer inte lägga upp bilder på utslagen. Jag är inte korkad.
Puss

filippinska essingeleden

Här åker man båt till jobbet. Jag saknar min lilla bil, och att köra min lilla bil. Men nog är det ganska exotiskt att åka båt varje morgon. Frihet på ett annat sätt.

Puss

Fejkland

Det är många saker dom ännu inte har förstått i den här världsdelen. Många saker man skulle vilja lära dom. Men EN sak är dom väldigt bra på; att kopiera. Dom kopierar allt, och dom gör det bra.
Allt här är fejk. Det finns till och med fejk "Oreos", så kallade HI-RO. Dom är goda. Dom smakar lite som fejk Gucci skärp ser ut. Finishen är inte helt hundra och man känner att råmaterialet inte är toppen, men i övrigt funkar dom. Man äter dom och känner sig nöjd.
Puss

Caramoan, Filippinerna

Här bor vi. Jag har en egen bunge. Med kylskåp och tv. Fint. Dom är inte stora och förmodligen byggda av lego för när det blåser så flyttar sig sängen. Men det är väl en del av äventyret? Det är ju trots allt Expedition Robinson. Maten är bättre en i Malaysia. Här finns det en pasta kille som slänger ihop pasta på beställning rakt över disk. Vårt eget Vapiano alltså. I övrigt finns det ingenting att göra förutom att jobba. Ingen pool, knappt nån stad. Som tur är är vi 150 personer på denna lilla yta, så vi gör vårt bästa för att underhålla varandra.
Puss

RSS 2.0