#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

En bulle i ugnen

Vad gör man en tisdag om inte bakar kanelbullar? Stora kanelbullar. Världens bästa kvällsaktivitet.
Jag har inte sparat på smör och socker. Så man blir inte smal. Men man blir glad, lycklig och mätt.
Fin tisdag.
Puss

Tanken var nog god.

En skål. En värdelös skål. Vad ska man ha i den? En vattenmelon?
Puss

Söndag morgon.

Nybrogatan. Vacker syn. En pojke i mössa står bakom disken och säljer nybakat bröd till nyvakna Stockholmare. Om man vill sitta på en rosa stol och dricka kaffe till sitt bröd så får man det. Eller så kan man bara stå utanför och njuta av doften...
Puss

The Frisör

Återbesök hos frisören. Utväxten måste tas om hand. Kunde inte låta bli att bli lite nervös när hon gnuggade in citrongul färg i håret. Men det blev bra. Den här gången också.
Puss

Musiktorsdag

Jag och mamma. Peter Jöback och Marianne Mörck. En fin torsdag i musikens tecken.
Puss

Skorna säger allt

Upptäckte precis att jag har på mig höststövlarna idag. Reflekterade inte ens över det i morse. Omedvetet måste jag ha känt att det var dags att lämna sandalerna hemma och ta på mig stövlar. Antar att det är ett tecken på att hösten officiellt är här. Bara så ni vet.
Puss

En jätte och en jätteliten.

Sitter och tittar på ett tv-program om Jättar. Vi pratar riktiga jättar, 230 cm. Helt plötsligt känns mitt liv som liten ganska enkelt. Jag slår inte huvudet i skyltar, jag får plats i en vanlig bil och jag behöver inte specialbeställa skor.
Då får man helt enkelt leva med att man måste ha en pall i köket, att man inte ser artisten på konserter och att folk alltid kommer att tycka att det är roligt att testa i hur små utrymmen jag får plats...
Det här är George. Han är knappt 200 cm. Djungel George. Jag trodde han var stor...
Puss

Matlåda

Lyxlunchandet är slut. Matlådan gör comeback i livet. Det är lite min grej. Har nästan alltid matlåda.
Känns meningslöst att lägga massa pengar på ganska dålig, fet lunchmat.
Så idag lagas det lasagne. När jag är riktigt igång har jag flera olika rätter i frysen så att jag kan välja vad jag vill ta med mig när jag går på morgonen. Älska variation.
Puss

En annan del av Hollywood

Såg nyss premiären av höstens Hollywoodfruar. Skrämmande! Dom är ju fullständigt dumma i huvudet, på riktigt. Kan inte minnas att det var riktigt så här illa sist jag såg det. "En annan del av Köping" hade intelligentare deltagare. Jag blev nästan illa till mods av att se hur dom åmade sig och kläckte ur sig den ena hjärndöda kommentaren efter den andra. Härligast är det när dom ska sänka varandra och berätta hur ointelligenta och fåniga dom ANDRA är. Det kastas väldigt stora tunga stenar, i små klena glashus.
Men underhållande är det! Och aldrig har man varit gladare att man inte är en Hollywoodfru...
Puss

Snart vinter i viken

Jag kan inte riktigt acceptera att sommaren snart är slut. Det tar emot in i själen. När jag tittade ut genom fönstret i lördags slogs jag av ett grått ljus som jag så väl kände igen men nästan hade glömt bort. Det där locket av gråhet som tar över Sverige och dödar allt levande. Det finns inget vackert i det. Det leder bara till passivitet och mörker.
Idag var det marknad i Vinterviken. Och sol. Jag och min vän konstaterade att det är konstigt att vi inte gått dit oftare, vi bor så nära. För där lever fortfarande sommaren. Vi försökte vi suga i oss känslan av sol, människor och härlighet. Ta vara på det fina, in i det sista. För snart är det bara vinter kvar i Vinterviken.
Puss

Tack

Jag säger tack till den trevliga man som gav mig sin nummerlapp på SEB igår. Jag sparade 45 minuter av min tid.
Måste ha gjort någonting rätt i mitt förra liv.
Puss

Morgonrutin

Ännu en rutin är tillbaka! Smoothie på morgonen. Idag med banan, hallon och blåbär.
Älskar känslan av att allt faller på plats. Och känslan av att dricka kall rosa dryck på morgonen.
Man är en är kliché för en stund. Vem vill inte vara det?
Puss

How do I look?

Då var det kräftskiva! Man samlas i grupp, klär ut sig själv och matbordet och suger sedan på röda kräftdjur... Inget konstigt. Man hinner glömma bort hur fånig man ser ut, tills det är dags igen året därpå och man sitter i sin struthatt och sjunger sånger. En riktigt uppstyrd kräftaskiva får ju ett barnkalas i Ronald McDonald-hörnan på McDonalds att framstå som en tråkig och lågmäld sammankomst. Men det är vackert att vara fånig i grupp!
Efterrätt: Ananas
Dekoratioooon!!
Puss

Cyberspace

u
Fika med Sebastian. Han fotar mig och jag fotar honom så att vi kan "Checka in", twittra, blogga, och uppdatera fotoalbum. Internetifiering. Att vi orkar med oss själva.
Puss

Så kan det gå.

Okej, Way out west slutade inte lyckligt för alla inblandade... fick den här bilden häromdagen av en kompis som var med. Han hade tydligen tagit en sväng förbi ortopeden på väg hem från krogen i lördags och av bilden att döma fick dom plocka fram den stora meccano-lådan för att få ihop honom.
Vad som orsakade olyckan? Det talas om en cykelolycka. Men jag tycker att vi bestämmer att han var i slagsmål med ett stort gäng stora killar och att han var den som kom lindrigast undan... jag har många tuffa kompisar.
Det här kommer i alla fall vara den coolaste bilden i "Way out west 2011" albumet.
Puss

Lika som bär

Håkan Juholt? Super Mario? Nästa stadsminister? Många frågor.
Puss

Let's eat.

Gårdagens middag. Sallad med bacon, avokado, mozzarella och lite annat.
Nu finns det inte längre några ursäkter för att inte styra upp maten. Egentligen inga ursäkter för att inte styra upp träningen heller, men en sak i taget. Mål 1 är att börja äta mer och bättre. Mål 2 att komma tillbaka till träningen. Ja vet, dom hänger ihop. Men nu måste jag göra det i små steg...
Puss

Hej rutiner! Välkomna tillbaka!


O så var det storhandling igen. Kan knappt minnas när jag gjorde det sist. Tidig vår kanske?
Det finns något fint med att ledigheten börjar ta slut och att strukturen och rutinerna är på väg tillbaka. Jag har längtat efter att få fylla min frys och laga min egen mat. Ordning och reda.
Jag hat-älskar att storhandla. Det är så härligt att gå mellan hyllorna och plocka på sig det man vill ha från en uppstyrd lista. Det är vackert att fylla kylen och känna att man börjar om. Det är vidrigt att släpa varorna upp och ner ur vagnar och det är läskigt att man i och med storhandlingen dödar all spontanitet.
Men det är så jag lever mitt liv. Med mina rutiner. Det är så det ska vara.
Jag kommer alltid vara en j-vla storhandlare. Fint.
Puss

Way out west

Way out west! Ett magiskt kaos i Göteborg. Eftersom jag själv är turist i Göteborg fick jag bo hos härliga Erik under vistelsen. Erik agerade även lyftkran åt mig, dvärgen, vid väl valda tillfällen under konserterna så att jag kunde se att artisten faktiskt stod där på riktigt. Det är fint med vänner. Till nästa år ska jag bygga en låda som jag kan ta med mig och stå på.
I övrigt var Way out west en stor fest! Prince var fantastisk, Kanye West nästan lika bra. Min kärlek till Robyn blev bekräftad och mellan häng i park och dyr festivalmat hann vi även se glimtar av andra härliga musiker. Vädret va toppen och modebloggarna har aldrig varit fler. Förmodligen därför nätet låg nere nästan hela vistelsen. Många "dagens outfits" som skulle laddas upp från samma ställe.
Jag tackar Göteborg för denna gång! På återseende.
Puss

Grundläggande förändring pågår

Nu har jag varit 25 år i en dryg månad... I år fyllde jag år med blandade känslor. Att fylla 25 kändes som att ta på sig ett nytt ansvar. Som 25-åring har jag levt mer än en fjärdedel av mitt liv, jag är vuxen på riktigt och plötsligt måste jag börja ta beslut för framtiden. Jag kan inte bara lalla runt och ta livet som det kommer. Inte för att jag är tjejen som är känd för att ducka för ansvar, men ändå. Det finns ett annat allvar nu.

 

Jag börjar också utvärdera mitt liv lite extra. Funderar på det jag har gjort, och inte gjort. Då tänker jag mest på dom senaste 7-8 åren. Sedan jag lämnade skolan och flickrummet och började stå på egna ben. Det mesta som har hänt hade jag aldrig kunnat förutse. För det blir ju aldrig som man tänkt sig, det blir helt annorlunda.

 

På det stora hela är jag nöjd. Det mesta jag har gjort har varit genomtänkt, ibland FÖR genomtänkt. Men så finns det ju självklart saker som jag, med lite perspektiv, kan ifrågasätta. Hur tänkte jag där? Varför gjorde jag dom val jag gjorde? Hade jag hamnat i samma situation idag hade jag hanterat det på ett helt annat sätt. Och det är just det som är fint. Att det som vid en första anblick kan ses som ”tid jag slösat bort på att göra fel”, egentligen är tid jag investerat i att lära mig att göra rätt.

 

Jag tänker också på alla människorna jag har eller har haft i mitt liv. Det har blivit ganska många på blott 25 år. Vissa har bara passerat, andra har stannat en liten stund och några har växt in i mitt liv. Jag undrar hur jag hade varit om jag hade haft helt andra personer i livet? Och om de verkligen är en slump att man har träffat just dom man träffat? Jag är glad för alla som har kommit och gått, och stannat. Dom flesta har gett mig något, en läxa eller en present. Jag kan bara hoppas att jag har kunnat ge något tillbaka. Helst presenter.

 

2011 kommer att bli ett viktigt år. Grundläggande förändring pågår. Och många bra saker är på väg in i livet. Kanske är det just därför som jag mår bättre än jag har gjort på väldigt länge. Så med facit i hand: det är inte så illa att fylla 25. Inte illa alls faktiskt.

 

 

Puss



11 timmar i Amsterdam

Var i Amsterdam i 11 timmar igår. Åkte hemifrån 07.30, frukost på Arlanda, lunch på Schiphol flygplats, studiebesök på en tv-inspelning, middag på Schiphol, hemma 00.00.
Gott om tulpaner. Trätulpaner.
På Schiphol sålde dom bland annat träelefanter. Fina, men att det kan vara svårt att få hem elefanten i bagagehyllan eller under stolen framför sig verkade inte bekymra butiken...
Jag har också insett att metalldetektorer på flygplatser är ett lotteri.
När vi gick igenom säkerhetskontrollen i Stockholm pep Malin, men inte jag. När vi gick igenom säkerhetskontrollen i Amsterdam pep jag men inte Malin. Vi hade båda EXAKT samma kläder på oss vid båda tillfällena. Janne trodde att det berodde på hur känsliga dom var, vilken tillverkare och hur dom var inställda. Jag tycker ändå att det är konstigt. Oavsett vad det beror på så innebär det att olika detektorer reagerar på olika saker. I teorin kan det innebära att det finns detektorer som reagerar på exempelvis pistoler men inte på bombbälten...
Puss

Big Spender-bilen jobbar

Idag fick Big Spender-bilen återuppliva en död Volvo. Kände mig stolt över att få vara tjejen med startkablarna som räddar en medbilist i nöd. Hon jobbade på Statoil men visste inte hur man använde startkablar... Lite som att träffa en svensklärare med dyslexi.
Puss

Besynnerligt

När jag slog på min dator idag kom det upp ett meddelande som berättade att min klocka var fel inställd och att det "kan innebära att program börjar uppföra sig besynnerligt". Besynnerligt? Är det bara jag som tycker att det var ett oväntat ordval i detta sammanhang? Har svårt att se att den finnige programeraren med skjorta utan passform skulle välja ordet "besynnerligt". Det passar bättre på en rar bibliotekarie i övre medelåldern med page och fotriktiga skor. Hm. Den finniga programeraren kanske är son till den rara bibliotekarien i fotriktiga skor? Och den rara bibliotekarien är kanske en curlande förälder som hjälper sin son lite för ofta? Måste vara så det ligger till.
Puss

In progress

Det tar sig. Det slipade bordet har nu bivit ljusblått....
Puss

Sommarjobb 2011

Gick på stan med mamma i eftermiddags. Kunde inte låta bli att notera några av dom sommarjobb som Stockholm bjöd på. Ska man bli rik måste man vara kreativ...
Munspel eller flöjt? Nej, dom här grabbarna siktar höger. Harpa. Nackdel: Stökigt att ta sig till jobbet?
Monster på låda. Det är hans affärsidé. Nackdel: Akne efter nån vecka?
Den här killen har dragit en vinstlott. Han får väl betalt per timme oavsett hur det går? Eller får han procent på filé oscar? Då borde han börja bära skyltar för Gucci eller Rolex istället. Mer lönsamt.
Puss

RSS 2.0