#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Bästa bilprovningen!

Jag besiktade bilden för en månad sedan. Det gick inge bra. Bromasarna hade dåliga värden.
Så i helgen körde jag bilden till verkstan och lämnade in bilen. Dom byte ut bromasarna helt.
Idag åkte jag glatt till till bilprovningen i Rissne för att visa upp min ny-fixade bil. Bromsarna var perfekta, men jag hade fortfarande inte bytt ut lampan bak och blinkersen fram som krävdes för att kunna bli godkänd... Besvikelse. Det skulle innebära att jag skulle behöva lämna in bilen på verkstan igen och sedan komma tillbaka och göra ett nytt försök på bilprovningen nästa vecka.
Som tur var hade jag sprungit på världens härligaste bilprovare som efter istället erbjöd att jag skulle åka bort till macken och köpa lamporna så skulle dom sätta dit som åt mig och godkänna bilen! Så jag fick en lapp med numret på lamporna och åkte och köpte dom. Sedan skruvade dom fast lamporna och gav mig det fina diplomet. Rätt män på rätt plats! Jag säger tack.
Puss

Festlig söndag

Igår var det fest. Fast det var söndag. Vi hade mitt-fest på Sveriges Mästerkock vilket innebar att deltagarna i programmet lagade middag till hela teamet. Sedan blev det mingel och utgång. Vi hamnade på East. Märklig känsla att sitta på en krog kl 03.00 en måndag morgon när hela stan ligger öde. Men trevligt hade vi.
Här har vi Tocke. Kran-Tocke. Han kör kran, bäst i Europa faktist. Han är också tv-branschens rockstar!
Nej, killen som tog bilen var inte helt nykter. Men det var ng exakt så här han såg på världen just då så det passar ju bra.
Puss

Sätter färg på tillvaron.

Har varit hemma hos min vän Therese hela dagen och målat. Vi har målat 50 kvm från grått till.. rosa/beige/sand.
Att måla om själv är sjukt tråkigt, att måla om i grupp är stundtals ganska kul.
Men nu stylas det om för en sväng på stan.
Puss

En vanlig torsdag.

Igår var det sushimiddag med mamma.
Sen var det Robinson-öl på Morfar Ginko. Dvs, Robinson crew samlas och dricker öl och snackar skit. När man har bott tillsammans på en ö i 2 månader får man något speciellt band som gör att man vill hålla kontakt. Jag vet inte riktigt varför det blir så, men det blir så.
Mellan middag och Robinson-öl hann jag med ett kort stop hos Sebastian. Han jobbar på Brasserie Godot. Och eftersom han jobbar när jag är ledig får man helt enkelt hänga i baren om man vill ses.
Puss

Drifters

Dansbandet Drifters besökte Nyhetsmorgon i morse. Kan någon berätta för mig varför dom har satt en lamprad på mikrofonstativet? Som om inte framträdandet var nog omodernt ändå.
Kom igen nu alla dansband! Ryck upp er eller stanna i folkparkerna.
Puss

Fet fest

Negerbollens dag 2011. Detta är en årlig tradition.
Min vän Scouten rullar chokladbollar i mängd och bjuder in 200 pers till kalas en kväll i oktober. 80 av oss dyker upp i olika omgångar under kvällen och minglar och äter chokladbollar tills vi är illamående och sockerstinna. När vi går hem får vi ta med doggy bag. Årets godaste smaker var, LAKRITS och ALBINO (vit choklad och vaniljsocker). Även favoriten från förra året, SNICKERS, gjorde sig bra i munnen. Jag åt totalt... alldeles för många.
Och jag längtar redan till nästa år.
Puss

Fint.

Återigen, härligt med tydlighet.
Puss

God natt.

Efter tre dagars inspelning i studio finns det inte mycket energi kvar i denna kropp.
Den som ringer mig före klockan 10 imorgon kommer vänligt med bestämt mötas av min telefonsvarare.
Byggjobbar som väsnas före klockan 10 kommer vänligt med bestämt mötas av vapen.
God natt. Sov gott.

Problem-tv

Det bästa med att jobba hela dagen en lördag, är att man kan ligga i soffan med gott samvete hela kvällen.
Det sämsta är att det finns risk att man måste titta på skräp-tv i  väntan på en bra film. Just idag blev det "Helt magiskt". Programmet där kändisar och trollkarlar teamar ihop och trollar.
Tre problem med "Helt magiskt":
1. Trolleritrick i bandad tv är ingen bra idé. Det blir inte helt trovärdigt när trolleritricken klipps upp med publikbilder och onödiga detaljer i konstiga vinklar. Magin dör.
2. Alla som medverkar i pogrammet är utklädda och pratar om om dom ledde en nybörjarkurs på SFI. Plötsligt känns det som roliga timmen i lågstadiet. Magin dör.
3. Marie Serneholt. Hon är ständigt återkommande. Magin dör.
Puss

Undervisning

En tisdag eftermiddag: Gruppföreläsning på Konstfack. Dom samlas i grupp utanför skolan och släpper färgade varrenballonger i marken. Sedan diskuterar dom mönstert som blev.
Samtigt innanför fönster på SATS: Jag tränar mina biceps på en tråkig maskin.
Tänk att livet kan vara så olika... Ibland önskar man att man bara hängde på Konstfack och kastade vattenballonger.
Puss

God morgon.

Alla har vi olika sätt att väcka kroppen på morgonen...
Puss

Getting old.

Jag är som ett barn. Dricker inte alkohol, röker inte, dricker inte kaffe. Tills för inte så länge sedan gillade jag inte heller vuxenmat som fetaost och oliver. Fetaosten kom jag över, jag är trots allt halvgrek. Oliverna har lossnat dom senaste månaderna. Idag köpte jag hem oliver för första gången! Häromveckan drack jag för första gången en halv kaffe latte utan att vilja spy. Det måste ha med smaklökarna att göra? Att dom förändrats. För jag har inte övat på att äta oliver eller dricka kaffe. Det smakar bara mindre illa.
Nej, spriten funkar fortfarande inte. Det smakar nagellackbortagningsmedel. Can not.
Men ge mig några år, det kanske lossnar lagom till 35. Tills dess fortsätter jag att hänga i baren med min goda vän Cola Light.
Puss

Lé tavlá!

Äntligen inramad och klar. Den inväntar direktiv om var den ska sitta resten av sitt liv.
Det tog mig EN TIMME att rama in denna skapelse. Man kan inte låta bli att hata IKEA vissa stunder i livet. Typ när det tar en timme att rama in en tavla för att skiten inte är helt hundra uppstyrd. Nån pigg som sitter lite snett, en pappskiva som är lite sné. Något som också är lite frustrerande är när man, efter att till slut ha fått ihop kalaset, upptäcker att ett hårstrå smygit sig in mellan glaset och bilden. Bara att börja om!
Men nu står den där. Och det kommer inte göras om, om det så ligger en gammal ostsmörgås bakom glaset...
Puss

Mr Big

Vänner! Låt oss stanna upp en sekund och titta på denna svamp! Ja, det är EN svamp. En skitstor svamp. Plockad av självaste mig. Måste vara ett tecken på att det inte var sista gången i livet jag plockar svamp.
Puss

Fimpa

Det är just nu många i min omgivning som håller på att gå ur en relation. Vi vet alla att det är väldigt smärtsamt, oavsett om man vet att det är det enda rätta eller inte. Det är också många i min omgivning som håller på att sluta röka. Jag har ingen aning om hur det är, men jag tycker mig förstå att det är vidrigt. Egentligen är det samma sak, att sluta röka och att gå ur en relation. De handlar om att "av-betingas", antingen från en person eller från en papprulle. Jag tror att det går i steg:
1. Det hela börjar med ett beslut som ska komma att förändra ens liv. Att plocka bort något eller någon som inte är bra för en. Man vet att förändringsprocessen kommer att vara hemsk men också att man på sikt kommer att må mycket bättre.
2. När beslutet väl är fattat är man bestämd och stark, men vet att det måste göras. Konsekvenserna har fortfarande inte blivit så stora. Saknaden eller abstinensen har ännu inte tagit över.
3. Tiden och energin går till att acceptera det som håller på att hända. Man är fullt upptagen med att tänka på sin situation och vad man går igenom. Man tycker väldigt synd om sig själv och alla i ens omgivning är otroligt stöttande och hänsynsfulla. Man hatar det man går igenom, men kämpar på.
4. När den första vågen av dramatik har lagt sig kommer det tyngsta av allt: tomheten. Det är då det börjar bli jobbigt på riktigt. Mörkret, ensamheten, saknaden. Hålet som inte går att fylla, vanan som inte går att ersätta. Det är här det börjar bli problem. För nu mår man så dåligt att den skada som cigaretten eller den person man tidigare levde med orsakade känns som en smekmånad i jämförelse med det man går igenom just nu. Det är här dom flesta avbryter. Eller byter till en ny ovana. Dom börjar snusa, eller hittar en ny partner. Allt för att ta bort ångesten. Den ångest som får många att ge upp och gå tillbaka.
5. För dom som kommer hit börjar smärtan bytas ut mot likgiltighet. Den totala abstinensen mot tristess. Man klarar sig utan ciggen eller partnern, men det är inte kul. Man mår inte dåligt, men inte heller bra. Man skiter i vilket. Livet bara är. Punkt.
6. Steget då man börjar leva lite igen. Man klappar sig själv på axeln för att man varit duktig och man börjar titta framåt. Man börjar se fördelarna med förändringen. Man märker att man fått bättre kondition och inte luktar lilla, eller att man inte längre har ångest över att komma hem eller går runt och är förbannad på någon. Man blir lite mer optimistisk, även om det är väldigt lite...
7. Det är nu man undrar varför man rökte överhuvudtaget eller hur man någonsin kunde tro på sin tidigare relation? Man börjar gilla livet. Även om man då och då tittar sig över axeln och funderar på hur det skulle vara att ta en cigg eller att hänga lite med sin förra kärlek... men man blir inte sugen på att ta tag i saken och göra det, man bara undrar hur det skulle va... När den tanken slår än och man ändå bara tågar på, DÅ har man kommit ut på andra sidan.
Skillnaden är att om man bestämmer sig för att sluta röka och faktiskt tar sig till steg 7 så behöver man aldrig göra om det. Man slutar bara röka en gång. Om man däremot har avslutat en relation och tagit sig till steg 7 hamnar man ganska snart i steg 8; man inleder en ny relation. Och plötsligt riskerar man att få börja om på steg 1 igen...  Är inte det konstigt? Att man glömmer så fort. Eller så ska man se det som en välsignelse, att man vågar hoppas på tåget igen.
Puss



Svamp

Då har Ellie Lundmark plockat sin första egna svamp! Tänk att det skulle ta 25 år. Det var dock betydligt svårare än jag hade trott, svampen har nämligen strategiskt nog samma färg och form som höstlöv. Hade som tur var med mig min vän, och svampexpert, Phrida. Så man kan säga att hon pekade och jag plockade. Hon är också anledningen till att den som äter min svamp inte kommer att dö. Utan henne hade det nog kunnat hamnat lite olika sorters svamp i min korg, vissa mindre giftiga än andra.

Upptäckte också att jag, efter en stunds plockande, drabbades av den klassika "svampstressen". Den innebär att man, när man ser en svamp, får väldigt bråttom att plocka den. Som om den skulle kunna springa iväg om man inte var tillräckligt snabb... härligt sinnessjuk känsla.
Puss  

Gammal vänskap rostar aldrig.

Igår va det tapas middag med några av mina äldsta vänner. Tessan (längst ner till vänster) har jag känt sedan jag var åtta år. Vi har sett varandra som vilsna mellanstadiebarn med glugg mellan tänderna och illa sittande jeans, och som nykära tonåringar i målade ögonbryn. Dom flesta andra har jag känt sedan gymnasiet, med allt vad det innebär. Även om jag bara umgås med detta lilla gäng då och då är det ändå lite som att komma hem. Vi känner varandra på ett sätt som man inte lär känna många genom livet. Jag kan konstatera att jag hoppas att vi kommer vara vänner väldigt länge till... och att ingen av oss passade i målade ögonbryn.
Puss

En vanlig torsdag.

Alternativ AW: Långpromenad runt vinterviken.
Puss

Blind skyltansvarig?

Igår skulle det handlas mat på Ica på Telefonplan. Vi skulle bland annat ha tomatpure. Efter att ha letat igenom hela butiken började vi undra om dom kanske inte hade tomatpure? Så var det inte. Problemet var att dom hade skyltat tomatpuren (och ketchupen!) med "FISK". Tomatpure innehåller ingen fisk vad jag vet. Skyltansvarig borde få sparken. "Men, det kanske låg fisk under tomatpure och ketchup?" tänker ni... Nej, där låg det grönsaker:
Noll fisk i sikte.
Puss

Pimp my ride.

Tveksam.
Puss

Svamp blir inte vackrare med tiden...

Puss

Söndagsmiddag

Låt mig presentera kvällens middagsgäster: David och Alexander.
Man har aldrig tråkigt när dessa två herrar är på besök.
Alex började dessutom sin vistelse på Telefonplan med att styra upp trådlöst internet åt mig. Jag har haft kabel till datorn i över två års tid. Som den tekniska dyslektiker jag är har jag aldrig orkat engagera mig i en trådlös router utan bara köpt sladd-läget. Idag fick jag förklarat för mig att det står ett lösenord på dosan som jag kan skriva in i datorn, och vips är allt trådlöst! Tänk att vissa saker kan vara så svårt för en individ och så enkelt för en annan...
Puss

Just nu på Telefonplan.

Igår kom min vän Phrida förbi och med sig hade hon en stor påse egenplockad svamp! Jag blev nästan opropetioneligt glad, är väldigt förtjust i svamp.
Trots det har jag aldrig plockat svamp själv. (När jag som 5-åring gick ut med min dagisgrupp och plockade två kantareller räknas inte!). Jag har gjort några tappra försök som vuxen men det har aldrig blivit bra. Nästa helg ska jag dock försöka igen. Jag ska bejaka min något förtryckta fridluftssida och gå ut i skogen men Phrida.
Då jävlar...
Puss

Diplomat mat.

Igår var jag på födelsedagsmiddag. På Hotell Diplomat. Har aldrig ätit där förut, man blev positivt överraskad.
Bra mat. Fin utsikt. Inte onödigt många skitnödiga gäster. Trevlig personal.
Smörstekta kantareller på toast. Med lite spilld sås. Då vet att det är flott...
Råbiff på oxfile. Märklig maträtt, men jag gillar det.
Macaron, hallon. Ser fruktansvärt stor ut på bilden. Men den var som sig bör, skitliten. Ska prova att göra egna nån dag.
Jag drack Cola light till hela menyn. Dom andra drack vin från nån speciell dal i Frankrike. Tydligen väldigt flott, men när hovmästaren började namedroppa vinområden slutade jag lyssna. Jag ser bara korkad ut när jag försöker hänga med men inte har en aning...
Puss

Mycket i livet löser sig om man bara är tillräckligt tydlig.

Puss

Plötsligt händer det.

Åkte tunnelbana till jobbet idag. Väldigt ovan. Eftersom jag bara gör det ungefär två gånger per år så kändes det konstigt. Jag saknar min radio, jag saknar mina fria kvadratmetrar. Jag kan inte låta bli att bli obekväm när folk ska stå så nära mig. Och när folk knuffar på mig när dom ska förbi. Det är som att vara på konsert fast utan bra musik, utan en cool artist och utan vänner. En helt värdelös konsert med andra ord, klockan 7 på morgonen.
I morgon kommer jag med glädje att återgå till den lilla bilen igen. Kan inte botas från min bil-divighet.
Puss

Må vara sist på bollen. Men ändå.

Vi har alla sett bilden. Men jag tycker att den är fantastisk och måste ändå lägga upp den.
Hur f*n går det till?
Puss

Känner vi igen detta?

Kan det verkligen vara en slump att det ofta är samma ansikten på bilder som har rubriker som "sparkas från jobbet", "hotas av vräkning", "har hamnat i blåsväder"? Ofta följs bilden av en kommentar där huvudpersonen berättar att dom blivit orättvist behandlade, att någon annan har gjort fel eller att dom inte förstår hur detta kunde hända. Stannar dessa människor aldrig upp och frågar sig själva varför dom alltid lever i ett kaos, strax innan kaos eller precis efter kaos? För oss alla andra är det nämligen väldigt tydligt att det är just så. Jag kan inte sluta tycka synd om dessa individer. Jag förstår inte hur dom orkar kliva upp på morgonen.
Puss

En historia ur verkliga livet. By Facebook friend.

Puss

Death Of Chocolate.

Chokladtårta, eller "Death Of Chocolate" som den kallades i menyn. Som ett fyrverkeri av prylar på tallriken. Grädden var knappast handvispad. Tårtan var inte hemmagjord. Övrig garnering var slumpmässigt utvald.
Detta hände på en sportbar i Gävle. Hamburgaren var fantastisk. Jag skippade dessert.
Puss

Lördag i Gävle.

Vad händer just nu på ett hotell i Gävle? Det äts socker och kollas på film. Och det är fantastiskt. I morgon ska det ätas middag på restaurang och göras grejer. Men idag blir det bara detta. Är det bara jag som inte känner nån skillnad i smak på dom vita, gröna och röda bilarna?
Puss

Skokräm är så 2004.

Skokräm är ute. Nu är det skomousse som gäller. Det ska sprutas på och smetas ut och sedan ska man låta det verka. Känns helt ologiskt. Som att smeta in skorna med sockervadd och vänta på att dom ska bli släta och fina. Men det funkar! Och det är mycket roligare. Puffig mousse som väller ut helt okontrollerat är ju alltid roligare än en foglig kräm. Aldrig mer skokräm.
Puss

RSS 2.0