#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Drömmen om pärmen.

Idag köpte jag en ny pärm, en "studiomanna-pärm". Den har fickor och dragkedjor som gör att man kan springa runt med manuskort, körschema, pennor och kameraritningar samtidigt. Väldigt praktiskt.
Jag har alltid jobbat med en vanlig pärm, tills jag i helgen insåg jag att jag verkligen behövde en hardcore pärm. Anledningen till att jag inte köpt den tidigare har varit att det känts onödigt eftersom studiojobb inte längre är mitt fokus. Slöseri med tid och pengar. Men idag gick det upp för mig att det här köpet egentligen är härligt. Det är nämligen ett bevis på att jag gjort verklighet av en dröm.
När jag började jobba med tv för 5 år sen insåg jag snabbt att jag ville bli studioman. Jag såg studiomannen på Idol jobba och blev imponerad över hur han hade koll på allt och alla och hur han var spindeln i nätet på studiogolvet. Många av tjejerna jag jobbade med ville bli produktionsledare. Men inte jag, jag ville ha hörlurar och en egen "studiomanna pärm". Det blev mitt mål, min dröm och mitt fokus även fast jag såg att alla studiomän jag träffade var män över 35. Tiden gick och jag kom närmare och närmare mitt drömjobb. I och med det började mina mål och mina drömmar förändras. Idag drömmer jag inte längre om att jobba som studioman resten av mitt liv. Därför är det lätt att glömma bort att det faktum att jag idag bland annat gör den här typen av jobb är att uppfylla en dröm. Jag gör det som, för 5 år sedan, kändes ouppnåligt.
Och hela poängen med en dröm är väl just att den ligger långt fram i tiden och nästan känns ouppnålig, precis som dom drömmar jag har idag. Därför måste ju meningen med livet vara att skapa nya drömmar medan man uppfyller gårdagens? Idag var det att kliva in på Svanströms och köpa en egen studiomanna pärm!
Puss

Tacksam måndag

Idag har jag varit jobb-bakis hela dagen. Två hektiska veckor har tagit ut sin rätt. Total tröttma. Ibland kan jag bli deppig när jag är jobb-bakis. Känna mig tom, trött och meningslös. Men inte idag, idag har jag istället känt mig tacksam. Och jag har ägnat lite tid åt just det, tacksamhet, även om jag tycker att det är ett väldigt pretentiöst ord. När man tänker efter har man ju väldigt mycket att vara tacksam över. Jag har så många fina människor i mitt liv som ger mig så mycket och ibland vill jag bara gotta mig i den tanken. Vissa har varit en del av mitt liv länge, andra är nya. Jag är också så tacksam för att jag börjar få koll på bitarna i mitt liv. Jag vet vad jag vill och vad jag inte vill och jag vet vart jag är på väg. Jag har aldrig riktigt känt så förut. Då har jag låtit livet hända och anpassat mig därefter. Det tar väldigt mycket energi och framförallt så är det lätt att glömma bort vad som är viktigt och inte. Och vad som känns bra och inte. Det är lätt att man "finner sig".
Nu vet jag att jag kan välja och välja bort. Så jag behöver inte vara tacksam för det livet blev utan jag kan vara tacksam för att jag själv kan välja hur livet blir. Sen kommer livet alltid bjuda på oväntade vändningar, men det gör ingenting så länge jag inte glömmer bort att jag kan bestämma hur jag hanterar dom. Det är värt ett tack!
Puss

Klart slut,

Hemma efter 4 dagar i studio. Inte så kaxig. Därav inte så nyttig middag på Telefonplan. Men ändå perfekt. Snart sova, men först soffmys, med film och gifflar... mitt liv är komplett.
Puss

Fredagsmys

Så här såg min fredag ut. Efter att ha sovit några timmar ska jag nu ladda om för två dagar med "Kvällen är din". Som sagt, jag jobbar inte så mycket i studio längre men när jag gör det så gör jag det ordentligt!
Puss

Fet TV

Idag har vi haft repetitioner i The Voice studion...
Det HÄR är en av anledningarna till tv-branschens dåliga hälsa... Så en fördel med att inte längre jobba så mycket med tv är det minskade intaget av fett och socker. Det hindrade mig dock inte från att äta en bit...
Det gäller att passa på, på mitt kontoret serveras det inte prinsesstårta...
Puss

Kunskap är makt

Det händer mycket just nu, framförallt i arbetslivet. Många nya saker att sätta mig in i, vilket jag ju älskar! Jag lägger därför mycket tid på att hitta ny information och försöka sätta mig in i den. Mina vänner har uppfattat att jag just nu är sjukt fokuserad och kunskapssugen och gör sitt bästa för att dra sitt strå till stacken. Så igår kom min fina vän Petra förbi med den här högen böcker. Hon hade tömt sina föräldrars bibliotek på alla böcker som skulle kunna tänkas vara intressanta för mig! Är inte det vänskap så vet jag inte? Och jag suger åt mig som en svamp. Jag vill tro att jag kan vinna tid på att skippa några utbildningar och lära mig skiten på egen hand. Vi får helt enkelt se hur det går. Kvällens läsning: "The Management guide to Negotiating" och två kapitel i "Varumärkesstrategi"...
Puss och god natt

Förhandlingsaccessoar.

Fått klagomål på att jag aldrig visar bilder på mig själv. Så här kommer det. Idag i glasögon. Har hört att intellektuell look kan vara bra vid förhandlingar.
Puss

Marknadsföring btw...

Hade en lång "att göra lista" på jobbet idag. Ska jobba i studio från torsdag till söndag och vill hinna få klart massa saker innan dess. Men det hindrar mig inte från att hinna göra lite reklam för Jaga Lisa mellan möte 1 och 2... varje p-bot är en potentiell kund.
Puss

Söndag i sängen.

En sen lördag ska helst följas av en "söndag i sängen". Alltså, att man spenderar hela dagen i sängen eller soffan, tittandes på tv och ätandes saker som inte rekommenderas av personliga tränare... Det är precis vad vi har gjort idag. En perfekt söndag i sängen består av 5 delar:
Kuddar och täcken.
The tv-tablå... eller ett gäng dvd-filmer.
Kolhydrater.
Fett och socker.
Obegränsat med vätska.
Sen är det bara att köra... Tick tack, tick tack. Snart är det måndag igen.
Puss

Hornstull

"Sluta låtsas att ni bygger ngt coolt!"
Det byggs galleria i Hornstull. Dom försöker ge sken av att det är något tungt på gång med hjälp av graffiti och tuffa skyltar. Alla är inte övertygade...
Puss

Goda råd en fredag em

I eftermiddags var det mini-mingel och seminarium på Baseline på Drottninggatan. Bland annat var Christina Gillberg från byrån Gyro där och berättade om en kampanj som gick från succé till katastrof på åtta dagar.
Ganska befriande att blanda upp alla framgångssagor med detta. Och få lite tips på hur man hanterar en katastrof, om den kommer.
Sussie, en av tre jag delar kontor med. Mycket nöjd med eftermiddagen.
Puss

Tha' cupcakes!

Fredag morgon. Det har bakats cupcakes på Telefonplan. Därav sen ankomst till jobbet. Det var det värt!
Rosa med blommor på. Som sagt, jag låtsas att det är vår...
Puss

Eftermiddagspaus

En kall Cola Light på Anglais klockan fyra en torsdag eftermiddag. Fint. Det är magisk att åka från kontoret, skita i allt, möta upp en vän och bara umgås. Det borde man göra mycket oftare. Eller så kanske man inte skulle uppskatta det lika mycket då?
Puss

Kvällens tema: litenheten

Diskussionen för kvällen har återigen varit min längd... eller icke längd. Efter många om och men åkte måttbandet fram och hävdade tydligen att jag är 158 cm lång. Detta är lögn. Jag vet nämligen med säkerhet att jag är 159,7 cm. Varken mer eller mindre. Jag hämnades genom att mäta min längdmotståndare och konstatera att han är 182 cm lång, inte 184 som utlovat. Det spelade tydligen mindre roll för honom. EFtersom jag har färre cm är jag mer rädd om mina.
Tavlan i sovrummet har också äntligen kommit upp. Han är bättre på att borra än på att mäta.
Puss och god natt.

Om jag fick starta varje dag så här...

Alla hjärtans dag har passerat. Jag hade det mysigt. Även om jag egentligen tycker att det är en ganska töntig dag. Nästan lika meningslös som Halloween. Krystad kärlek är aldrig lika fin som spontan kärlek.
Nu sitter jag på Waynes och förbereder dagen. Skickar mail och gör i ordning det jag behöver inför dagens möten. Jag skulle vilja börja varje morgon just så här. Anonym, på ett kaffe med en chai-latte. Japp, chai-latte är mitt nya. Eftersom jag fortfarande inte lärt mig dricka kaffe så kompromissar jag med chai-latte. Inte helt nyttigt. Men det unnar jag mig. Ibland. Jag har ju lovat mmig själv att bli bättre på just det, att unna mig.
Puss

Men du Katrin...

Katrin Zytomierska besöker Kvällsöppet för att diskutera LCHF. Hon tycker att dieten är toppen. Hon tycker att motståndarna är omoderna och berättar glatt: "..men nu är det faktiskt så att 90% av världens befolkning vill gå ner i vikt". Tror att det kan vara statistik över Stockholms innerstad, eller möjligtvis USA. Men i exempelvis Kongo tror jag att statistiken ser lite annorlunda ut...
Det kan inte bli helt rätt varje gång!
Puss

Våren börjar i februari.

Min vår har börjat. Den började för en vecka sedan. Jag mår som om det vore april. Jag väljer att helt bortse från eventuell snö eller kyla. Jag låtsas att det är sommar om några veckor.
Exempelvis genom att köpa cupcake formar i ljusblått. Och så småningom använda dom till ett bak.
Rosa lack. Matchar min bikini perfekt.
Puss

Hej Stockholm.

Söndag i Stockholm. Fika i solen, diskret shopping och bilpromenad på skeppsbron. Så bra en söndag kan bli ungefär. Eftermiddagen bjöd på jobb. Men sånt jobb som ger mer energi än det tar.
Såg igår några väl valda delar av Melodifestivalen och kunde konstatera att den var sig lik. Sonja Aldén hade samma klänning, samma fläkt och sjöng en sämre version av samma låt som när hon var med 2007. Pausnumret bjöd på bättre sång än bidragen. Och Timoteij såg fortfarande ut som en reklamaffisch för Sverigedemokraterna.
Varför överge ett vinnande koncept? Vi längtar redan till nästa år.
Puss

Fredagshäng på landet!

Ikväll var det middag hos Phrida och Thomas ute i Åkersberga! Lugn och ro på landet.
Även om jag själv inte är den lantligaste tjejen i norra Europa kan jag erkänna att det är härligt att spendera några timmar i ett hus ute i skogen. Man dör inte av en paus från 7Eleven, trapphus och fickparkerande.
För andra gången den här veckan fick jag höra "...jag hade glömt att du är så himla liten!". Hur kommer det sig att folk glömmer bort att jag är liten när vi inte ses på ett tag? Jag har ju sett ut så här sedan jag var typ... 12. Så det är ett tag nu. Mig gör det ingenting, jag tycker bara att det är spännande att så många blir förvånade varje gång.
Efter middagen la jag mig och myste med hushunden Obelix. Vissa påstår att den här bilden bevisar att jag är väldigt liten. Jag tycker att den bevisar att Obelix är väldigt stor...
Förresten, observera raggsockorna som vi som kommer som gäster från storstan får låna för att inte frysa ihjäl på landet.
Puss

God morgon!

Jag har köpt nya skor! Väldigt blå skor, och nu vill jag bara att det ska bli vår så att jag får ta mig dom.
För att förbereda mig på bästa sätt håller just nu på att gå in mina nya blå vänner.
Det innebär att jag har gått runt så här hela morgonen. Jag var dessutom nere och slängde soporna och grannen jag möte tittade ganska vilset på min utstyrsel. Han är nog lite orolig för min mentala hälsa i detta nu. Men han förstår inte... han kommer att förstå så fort snön far åt h-vete!
Puss

Ok, nu måste vi prata om pensionerna.

Ok, tittade just på Debatt på SVT. Dom pratade om pensionerna med utgångspunkt i det uttalande Fredrik Reinfeldt gjorde i veckan om att höja pensionsåldern till 75 år. Det som provocerade mig allra mest var att många som deltog i debatten uppenbarligen inte hade läst hela artikeln utan grundade sina åsikter på rubrikerna i Aftonbladet. Därav uttalanden om att det är hemskt att folk inom vård och hantverksyrken ska tvingas jobba till 75 års ålder och att dom som vill gå i pension vid 65 år ska straffas.
1) 50% av barnen som föds idag förväntas leva tills dom är hundra år. Det innebär att dom, med dagens pensionssystem, skulle vara pensionärer i 35 år. Om dom börjar jobba vid 20 års ålder kommer dom att jobba i totalt 45 år. Dvs, dom kommer att vara pensionerade nästan lika länge som dom jobbar. Vem som helst förstår att den ekvationen inte går ihop. Det faller på sin egen orimlighet!
2) Reinfeldt påpekar tydligt att folk inte kan förväntas jobba med fysiskt tunga jobb högt upp i åren utan att man istället bör fokusera på att möjliggöra för personer över 50 år att byta till fysiskt lättre jobb. Bland annat genom att förbättra möjligheterna att studera högre upp i åren samt göra personer över 50 mer attraktiva på arbetsmarknaden.
3) En glad dam i debatten menade att man ska ha rätt till att gå i pension vid 65 år och få en bra pension. OM pensionssystemet ska fortsätta bygga på att alla ska gå i pension vid 65 års ålder kommer vi att få betala för det i form av att pensionerna kommer att bli avsevärt mycket lägre. Det är absolut ett alternativ, men att tro att vi ska få vara pensionärer i 35 år och dessutom ha höga pensioner kommer aldrig vara ett alternativ någon annanstans än i lusekoftans hitte-på retorik.
4) En glad Vänsterpartist hänvisade till "Moderaternas förslag om höjd pension till 75 år...". Att höja pensionsåldern är inte ett förslag utan ett uttalande från en stadsminister som i en intervju pratar om hur välfärden kommer att förändras i framtiden. Det grundar sig i stadsministerns möte med dom andra nordiska och baltiska länderna, samt Storbritaniens David Cameron, där man skulle prata om framtidens arbetsmarknad. Dvs, detta kommer inte att bli verklighet i morgon, nästa vecka eller efter nästa val. Men att som stadsminister inte belysa den här typen av frågor som uppenbarligen kommer att bli ett problem i framtiden vore direkt tjänstefel. Hans fokus ska sträcka sig längre än till nästa val. Annars finns det stor risk att vi sitter i knät på Grekland om 15 år. Och då kan jag lova lusekoftan att det inte kommer att bli några glassiga pensioner från 65 år ålder. Då får vi vara glada om någon av oss har något jobb, lön eller pension överhuvudtaget.
Så om man vill sitta och låtsas att världen inte kommer att förändras så inte mig emot. Men om man ändå gör sig ansträngningen att medverka i ett debattprogram kan man väl lika gärna läsa på lite. Det som står på framsidan på Aftonbladet är ju så himla sällan sant...
Puss

Miss Kelly.

Idag har jag ägnat mig åt en av mina favoritsysslor. Att gå till frisören. Jag tror att det är den bästa lyxen jag kan unna mig. Jag älskar hela processen. Att sätta mig ner i stolen och bara slappna av. Jag behöver inte ta ansvar för något och jag kan inte göra något annat än att just sitta där... och finnas. Sen gör härliga Kelly precis det hon är bäst på. Klipper bort det gamla och trötta och sätter färg på livet.
När jag kliver ut från salongen känner jag mig ny och oövervinnelig. Kan verka ytligt. Men jag mediterar hellre i Hollywoodhår än i en trött hästsvans. Inte svårare än så. Så Kelly, vi ses snart igen.
Puss

Bourne. Jason Bourne.

Tisdagens aktivitet: filmkväll. Och inte vilken film som helst utan Bourne-triologin. Vi tog oss igenom dom två första.
Och trots att man sett filmerna flera gånger är dom fortfarande stundtals underhållande. Storyn är densamma i alla filmerna. Bourne har glömt vem han är och vad han har gjort. En farlig myndighet jagar honom. Torpeder försöker ständigt döda honom. Och han gör samma saker om och om igen: jagas i biljakter, bläddrar i sina pass och behåller ett iskallt lugn. Vad mer kan man behöva en tisdag?
Puss

Första helgen i stan.

Helgen gick, inte helt oväntat, till att hänga med alla jag saknat. Dom hade som tur var saknat mig också.
Jag var även tvungen att tag i mitt hem. Städa, plocka bort julpyntet (!) och fylla kylen.
Igår var det tjejhäng med min fina vän och eftersom det var självmord att vistas ute i kylan ägnade vi dagen åt att baka. Fantastisk sockerchock.
Puss

Tillbaka till verkligheten!

Jag är hemma igen! Efter tre veckor i ett soligt Vietnam är jag nu tillbaka i min soffa på Telefonplan. Och det känns bra. Jag har laddat batterierna och nu är jag redo att ta mig ann livet! Jag har saknat mina nära och kära. Men, det här med kylan måste vi prata om! Snö och 12 minusgrader? Vem bad om det? Inte ok. Det finns saker med Sverige som man helt enkelt inte kan gilla. Kylan är en sådan sak. Sverigedemokraterna är en annan.
Min kropp är inte byggd för kyla. Eller Sverigedemokrater.
Japp, jag har haft det bra.
Puss



RSS 2.0