#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Långt dygn.

Vissa dygn är längre än andra. Gårdagen var otroligt lång. Först en helt vanlig arbetsdag på 13 timmar. Behöver jag säga att jag stod upp och hade på mig hörlurar där det pratas oavbrutet nästan hela tiden? Redan där kan man säga att min kropp sa ifrån. Den ville bara ligga ner, i tystnad. Det fick den inte. Istället var det mingel med produktionen i tre timmar, därefter utgång, och kebab i grupp som avslutning. Klocken 05.10 kröp jag ner i sängen. 3,5 timme senare ringde klockan. Den tröttheten man känner då är väldigt speciell. Som att man gör motstånd mot tyngdlagen. Ingen del av kroppen vill göra det man säger åt den. Märklig känsla. Men f-n va kul jag hade igår. Och oj va lugnt det blir ikväll.
Puss

Vuxenpoäng

Man slås ibland av att man faktiskt är vuxen numera. Lätt att glömma det. Jag känner mig fortfarande som 19 år. Jag gör saker på mitt sätt. Inte på ett vuxet sätt. Men så ibland håvar man in några vuxenpoäng, utan att egentligen veta hur det gick till.
Idag var jag i affären och skulle handla middag. Jag hade bestämt mig för att jag ville ha lax. Plötsligt hamnar jag i den bemannade fiskdisken och hör mig själv beställa två stora potioner lax. Sen får jag välja lax, visa hur stora skivor jag vill ha och får den inpackad i papper. Det vägs, pratas pris, klistras prislappar och sägs "Ha en fortsatt trevlig vecka". Jag kände mig otroligt vuxen. Det var något i hela genomförandet. Kände mig om möjligt ännu vuxnare när jag fick packa upp laxen hemma och slänga den i en stekpanna.
Herregud, en vacker dag har jag några små barn som desutom ska äta min vuxenlax... KOmmer inte fatta nånting. "Är ni mina?", "Hur gick det till?"....
Puss

fett med jul

Trevlig advent då allesammans! Min mage består just nu, till 25%, av saffransbullar med vanilj. Resten: spagetti bolognese.
Puss

Mitt i NATTEN

Igår började kvällen med en aw på söder. Jag, som är alldeles för dålig på uteställen på söder, blev glatt överraskad. Vi började på Folkbaren och drog sedan vidare till Marie Laveau där vi hookade upp med fler glada. Sedan var det dags att rulla ut i förorten. Närmare bestämt till Natten i Gröndal.
Stället där dom har ett dansgolv där det bara spelas tryckare. Dvs, som Lugna favoriter utan reklam. Det är helt ok att stå och skriksjunga. Märkligt men fantastisk. Och oj va mycket trendfolk det var samlat under detta tak. Mössor på sné, röda läppar och lite för lång lugg, vintageklänningar, kängor på låtsas. Ni fattar. Men va trevliga dessa människor kan va när dom vill.

Weijnblad.

Häromkvällen åt jag middag hemma hos min gamla vän Fredrik och hans fru Malin. Jag och Fredrik har känt varandra sedan första klass. Jag tror till och med att vi var ihop nån vecka eller två under lågstadiet.
Lagom till fjärde klass flyttade Fredrik och hans familj till Dalarna och fick hålla kontakt via brev och sedan mail. Sedan några är han tillbaka i Stockholm igen och nu var det dags för mig att äntligen besöka hans hem!
Det känns så härligt att kunna säga att jag har en vän som jag har känt i 18 år. Även om det också får mig att känna mig j*vligt gammal...
Puss

Surprise!

Igår fyllde min vän Sara år. Hon trodde att hon skulle ha fest med alla vännerna på lördag men istället överraskade vi henne med att hoppa fram ur mörkret i hennes vardagsrum när hon kom hem igår kväll.
Lite som en reklamfilm eller amerikans tv-serie. I USA verkar dom ju göra så hela tiden! Hur kan någon bli överraskad?
Ballonger och chips enligt konstens alla regler.
Födelsedagsbarnet.
Snyggtårta.
Puss

Årets första.

Årets första lussebulle. Och god var den! Känns som att jag nu officiellt har börjat räkna ner till julafton.
Och plötsligt vill jag klä granen, baka julkakor och slå in julklappar. Men det får man väl inte börja med förrän i december? Så medan jag väntar får jag nöja mig med att googla på recept och bara titta på kartongen med julgranskulor. Det är tur att jag har karaktär, annars hade pepparkakorna redan stått i ugnen...
Puss

Mm

Meditation är avkopplande för hjärnan! Vilken nyhet!?
Härligt när amerikanska forskare bekräftar saker och ting. Först då blir det sant och får skrivas i tidningen.
Puss

Men asså.

I helgen gjorde jag en insats. Jag la 20 minuter av min ledig helg på att tvätta bilen. Jag tyckte att den var värd lite kärlek. Dessutom så älskar ju jag känslan av att köra runt i en ren bil. Men känner sig frisk och hel på något sätt. Lite som när man bara har ätit nyttiga saker i en vecka.
Att det skulle börja duggregna tre timmar senare och sedan göra det i två dygn hade jag inte räknat med. Är därför ganska besviken på att bilen nu är ljusgrå igen.
Puss

DAD.

Min pappa. Igår fyllde han år och familj och vänner samlades för att fira. Mycket håller på att förändras i hans liv just nu vilket har gjort att han och jag har tätare kontakt än nånsin. Det gläder mig, varje dag.
Jag tänker på alla gånger han har har funnits för mig när jag behövt det. Nu är det min tur att ge lite tillbaka.
Puss

Helg.

Började min helg på det bästa sättet man kan börja en helg. Med brunch! Denna gång på Kung Carls Bakficka.
Lax, ceasarsallad, räkor, miniråbiff, sill, skinka. Varma mackor, bacon, kyckling, äggröra. Nej, man kunde inte ens äta allt... man fick välja och välja bort. Det man däremot inte fick missa var våfflor! Man kunde göra egna våfflor med sylt och grädde! Om man inte kände sig nöjd efter det så fannas det även chokladkaka, rabarberkompott, cheescake och diverse andra små sötsaker till efterrätt. Jag vill börja alla lördagar för resten av mitt liv just så här!
Puss

Kvinnor i grupp.

Tjejmiddag hemma hos Jonna. Dvs, mat och ett oavbrutet snackande. Pratar kvinnor mer än män? Eller pratas det lika mycket på karlträffar? Jag tror inte det. Om man skulle räkna antalet ord skulle vi vinna.
Ikväll har alla klassiska kvinnoteman diskuterats: männen och deras livskriser, vikt, att jobba eller icke jobba, det fina i att välja bort människor man inte vill ha i sitt liv, smågodis, parkettgolv, choklad, hierarki, förhandlingsteknik, och allt annat livsviktigt som måste ventileras. Självklart insåg vi i slutet av kvällen att vi inte hunnit prata om allt och därför måste ses snart igen.
Puss

Klara, färdiga, gå.

Mörkret har kommit. Efter att ha varit instäng i en studio i nästan tre veckor har jag missat att det nästan är kolsvart dygnet runt numera. Det kom lite som en chock och hade kunnat få mitt glada hösthumör att dö ut. Men icke. För första hösten någonsin är jag nöjd och glad ända in i slutet på november! På riktigt. Det är inget jag vill ge upp i första taget. Så jag valde att kicka igång jullängtan istället. Längtan efter ljus, mat och mys. Det är inte långt kvar nu och snart är det dags för årets julbak. Dagen då det görs skorpor, senap, småkakor och marmelad. Det är fantastiskt, och det är bara några veckor kvar.
Så nu längtar jag dit. En anledning att promenera in i december, fortfarande nöjd och glad...
Puss

God morgon.

Började dagen med att gå på en promenad. Man borde börja varje dag just så. Lycka.
Puss

Närhet.

Gjorde ett kort stopp hemma hos mamma. Huset var fullt av kärlek. På så många vis.
Puss

Det finns alltid en anledning.

Ja, det finns alltid en anledning att börja det nya livet "imorgon". Att göra ett undantag ytterligare en dag för att bli bättre "imorgon". Just nu handlar mitt nya liv om att äta lite mindre saker som innehåller onödigt mycket fett och socker. Det går sådär.
Idag var bortförklaringen chokladmousse med bär. Nej, det gick inte att tacka nej. Nej, det gick inte att äta halva. Tur att det är en ny dag imorgon. En ny dag med nya beslut, ny självdisciplin.
Puss

Ben och Jerry

Har en lång dag av jobb bakom mig och ska, inom en timme, stå redo i hallen i klänning och klack. Det hindrar mig inte från att ta en liten paus och umgås med Ben och Jerry. Det gör ju livet extra magiskt för en stund.
Cookie Dough är min grej. Och hur goda är dom små degbitarna sen då! Det känns som att vinna på lotto varje gång man gräver fram en lite degbit. Glassen finns bara där för att göra jakten roligare. Så man undrar ju varför dom inte bara göra hela burken till deg? Deg med små glassbitar i. Förmodligen skulle det inte alls bli lika kul. Eller lika gott. Men det är en vacker tanke... Only Cookie Dough.
Puss

Ljunggren 111111

Min vän Petra. Vi spenderade 111111 med en middag på stan och ett glas på Ljunggrens. Vi firade att världen inte gick under idag heller.
Imorgon är det lördag. Dagen då man brukar ta sovmorgon och bara göra det man känner för. Jag väljer att jobba istället. Från klockan 6.30 för att vara exakt. Frågor på det?
Puss

Svårsövd

Spenderat hela dagen i en studio. Fjärde dagen i rad av lite väl mycket arbete. 7 kvar innan det lugnar ned sig. Detta kan lätt leda till att jag går upp i varv på ett märkligt sätt. Tydliga tecken på överladdning är:
- Att jag inte kan sova och sitter uppe och tittar på tv och hänger vid datorn långt efter jag kommit hem.
- Att jag inte kan äta på dagtid men mer än gärna äter på kvällen.
- Att jag börjar engagera mig i något projekt hemma som egentligen är helt oviktigt bara för att tänka på något annat än jobb för en stund.
Idag har jag uppfyllt alla 3. Dagens projekt: Skohylla. När jag klev innanför dörren (23.56) kom jag på att jag inte har en skohylla och att jag måste googla på var jag kan betälla en, alternativt hur jag bygger en. Hushålla med den energin jag har kvar? Nja.
Mm, skohyllan är ett problem. Livsnödvändigt att lösa det just nu? Icke.
Puss

Smaklig måltid.

Dagens middag på dagens inspelning. "Torskgryta" kallade cateringfirman denna rätt. Jag skulle kalla den "Fisksmulor som flyter runt i smaklös mjölkprodukt". Jag hoppade över middagen och åt nu när jag kom hem istället... kl 22.34. Behöver jag berätta att inspelningen var "Sveriges Mästerkock"? Ironi. Den här kocken lär inte få jobb på någon av Leif Mannerströms krogar.
Puss

En vacker dag?

Sitter och knarkar lite på hemnet. Spanar på objekt och drömmer mig bort. Har hittat ett framtida boende som skulle passa mig perfekt...
Här kommer jag att sitta och läsa böcker och titta på tv. På hösten kommer det brinna i kakelugnen och det kommer ofta drickas te i detta rum. Alla böcker kommer inte att vara orangea. När jag "jobbar hemifrån" sitter jag i denna soffa med datorn i knät och mobilen på fotpallen.
Master Bedroom. Även här kommer kakelugnen att användas. Men nej, varken jag eller min blivande man kommer äga ett par HUNTER stövlar som står parkerade i sovrummet... där går gränsen för östermalmandet.
I denna lilla hall tar vi emot våra gäster. Vi har alltid färska blommor på byrån och ett ständigt brinnande doftljus.
The kök! Här. Lagas. Det. Mat. Och bakas. Här bjuds det på middagar och fester och bruncher. Notera kakelugnen. Kärlek i ett kök.
Så atte... vi ses på Narvavägen mina vänner. Ska bara samla ihop lite cash, så kör vi.
För det påstås ju att det måste börja som en dröm, mellanlanda som ett mål för att sedan kunna bli verklighet.
Puss och god natt

P-service

Då var det dags igen. Parkeringsbolaget P-Service delade i natt ut en felaktig p-bot till mig. Det står på boten att jag "Ej parkerat inom markerad plats". Dvs, att jag stått med däcken utanför rutan. Bra försök tycker jag. Med lite tur hade dom kunnat tjäna 350 kr på det. Nu råkar jag tyvärr ha tagit bilder på min parkering och jag råkar dessutom ha ett vittne som såg min parkering och p-boten, så dom kommer inte få några pengar.
Jag längtar tills på måndag när jag får ringa upp och ta ett snack. Vi kommer ha så mycket kul att prata om!
Puss

Check.

En vanlig dag på hans jobb.
...och sen börjar det regna...
Puss

Hoo's?

Middag på Hoo's. Sist jag var där beställde min vän en kyckilngrätt som var grym. Torrfriterad kyckling i sötsur sås. Så den här gången beställde jag en sån. Problemet var att jag, när bläddrade bland deras 52 kycklingrätter, valde fel och istället fick in friterade kycklingbollar. Inte alls lika kul. Men vad är det med att asiatresturanger alltid måste ha 127 rätter på menyn??? Förr eller senare blir det fel. Men eftersom Hoo's är ett fantastiskt ställe, bortsätt från deras telefonkatalog till meny, så bytte dom snällt ut mina kycklingbollar mot rätt kycklingrätt... Den finns nu på bild i min telefon för att undvika framtida missförstånd.
Puss

?

Då var vi där igen. Hur orkar dessa människor med sig själva? Människor som lever sitt liv som om det vore en sketch. Men jag antar väl att denna Kim kliver upp på morgonen och tycker att hon är en smart, skön tjej som bara har lite extra drag i livet. Det är tur att hon inte vet att hela världen skrattar åt henne. Man vill bara ta hem henne och bädda ner henne i soffan. Sen bjuda på en kopp te och be henne tvätta bort sminket, ta ett djupt andetag och gråta en skvätt. Vem vet, det kanske skulle hjälpa.
Puss

RSS 2.0