#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Den långa resan.

Jag vet inte ens hur många timmar det tog att ta sig till Filippinerna. Men det var många.
T-bana Telefonplan-Centralen. Här började jag tröttna på att bära väskan...
Flygbuss.
Efter att ha mött upp killarna, flyg Sthlm-Amsterdam.
Öl-stop på Amsterdams flygplats. 3 timmars väntan på nästa flyg.
Amsterbam-Manila. Dålig mat. Trött mat. Inplastad mat.
Minibuss från den stora flygplatsen till den lilla flygplatsen.
Lunch stop på den lilla flygplatsen. Här kunde man bland annat välja kokt korv med wasabi och majonäs.
Litet flyg. Knappt så att JAG kunde stå rak.
Buss igen... Nu mot Naga.
Här fick vi veta att vi inte skulle hinna med båten från Naga till vår ö, så vi blev tvungna att sova över en natt. Kul.
To be continued.
Puss

Vapiano!

Betydligt muntrare blev det på Vapiano! Pasta med jätteräkor och pesto. Lika bra att passa på, nu blir det kyckling med ris i en månad. Killen som lagade pastan var mycket uppstyrd. Vi konstaterade också att han var turk och jag grek så vi borde hata varandra. Det gjorde vi inte. Vi kunde vara vänner ändå. Vi slog ett slag för fred och frihet.
Om 8 timmar lämnar jag Sverige. Laddar för värme.
Puss!

Avsked

Begravning. Min låtsaspappas pappa har lämnat jordelivet. Han fick en fin begravning. Om han kunde se oss skulle han vara nöjd. Han fick sina favoritblommor på kistan och vi sjöng dom psalmer han tyckte bäst om.
Det är lite läskigt det där med begravningar, döden blir påtaglig på ett sätt som den sällan blir annars. Man blir verkligen påmind om att allt har ett slut. Att man själv kommer ligga i en sådan kista en dag. Förhoppningsvis är den klädd med blommor och människor man älskat är där och sjunger och saknar. Man börjar också tänka på livets mening. Blir tacksam över att man får leva, men också rädd för att livet är så skört och man undrar om man gör allt man borde utav det. Det får man aldrig veta. Det är nog lika bra.
Puss

Pesos!

Idag var det hög tid att växla till sig Filippinska Pesos. Känner på mig att man kommer behöva muta sig in i det där landet.
Jag åkte till Exchange Finans i Skärholmen. Numera är det lika omständigt att växla till sig Pesos för 1500 kr som att låna 2 miljoner på banken. Det ska skrivas och fixas, och tittas och undras... Härligt.
Men här är dom nu. Mina nya monopolpengar som jag kan byta mot chips och Cola Light i Filippinerna. Fint.
Puss

Sopa in sommaren

Vårstädning i föreningen. Härligt att städa bort vintern! Det var oväntat förlösande att slänga dom där stora svarta soppsäckarna i sopprummet. Som om jag slängde bort höst och vinter och allt skit de hade att bjuda på i ett enda andetag. Så nu kan sommaren komma. Bostadsrättsföreningen Färgpennan är redo.
Puss

Hej sol!

Japp, vi är som resten av Sverige. När solen dyker upp är vi ute på 2 sekunder och ska göra det mesta av dagen! Idag tog vi båten till Djurgården, åt lunch på Blå Porten, fikade på Rosendal och promenerade sedan genom hela stan tillbaka till Slussen. Är det att maxa eller vad?
Det kände vi av när vi kom tillbaka till bilen. Tungt huvud, trötta ben, glad själ. Härligt.
Puss

Stökigt.

Exempel på saker som gör mig väldigt irriterad: Microplattan hoppar ur micron och går sönder. Orka.
Var köper man en ny? Vad kostar den? Går det kanske att limma? Tål limmade glasplattor micro? Många frågor blir det. Och slöseri med tid och energi. Fan.
Puss

Så här kan man också ha det

Urban Deli, Nytorget. Magiskt. Här finns det så mycket man vill ha. Diverse burkar, flaskor och papperspåsar med saker som man aldrig prövat, men ändå vet att man skulle älska. Runt varje knut ligger det smakprover på bröd eller olivolja. Varje gång man är här påminns man om att Willys Älvsjö har lite till övers att önska.
Puss

Påskafton

Jag tycker att det är något vemodigt med påsken. Eller egentligen med alla högtider.
När maten är slut, påskäggen öppnade och släkten har gått hem så är det bara vemod kvar. Högtider står för så mycket mer än bara fest och god mat.
Men det går att bota. Med en solig dag, en filt och härliga människor.
Puss

Långfredag.

Långfredag. Årets längsta dag. Men i år hade vi det goda smaken att lägga släktkalaset redan idag och inte i morgon. Bra idé. Långfredagar utan uppstyrt innehåll blir annars bara en lååång fredag.
Så nu har det ätits ägg med släkten. Och grillats. Och delats ut påskägg. Jag fick inget äckligt påskgodis i mitt ägg. Bara riktigt godis.
Min farmor hade på sig sina nya skor. Hon har blommiga tygskor. Jag har en cool farmor.
"Så jävla roligt är det inte med påsk". Buddha fattade inte vad allt ståhej handlade om. Han ville bara ha grillkorv.
När tårtan var uppäten och mättman var total tackade jag för mig och körde in till stan. Lite vänner och mingel och långfredagen var komplett.
Puss

Julgodis

Påskgodis är en lögn. Jag har alltid funderat på vad felet är med dom små äckliga äggen, och nu vet jag.
Påskgodis är julgodis som malts ner till en godismassa och sedan rullats till små ägg.
Egentligen är det ju inte så konstigt. Vad ska man annars göra av allt överblivet julgodis? Det vore ju ännu värre om dom sparade det och sålde det nästa år.
Detta förklarar varför dom äckliga äggen har konstiga dassiga färger och varför det är omöjligt att säga vad dom smakar. Dom rosa äggen innehåller mest skumtomtar... Det är därför dom är extra mjöliga.
Glad Påsk!
Puss

Sockerchock.

Och jag tycker att jag bakar ofta. På detta cafét jobbar dom hårdare. Jag undrar hur många kilo socker som gått åt till detta? Det tog 13 minuter att välja vad jag ville ha. Det blev citron cheesecake. Inte så kreativt, jag vet.
Jag undrar också hur länge vissa av kakorna har stått i kylen?
Puss

En titt i mammas arkiv

ARKIVET: "Skönhet kommer inifrån"
Man såg inte helt smart ut när man var 6 år. Tur att mamma har sparat dessa bilder så att man inte glömmer bort att det var väldigt trendigt med blommig polotröja i början av 90-talet...
Puss

R.I.P

Ännu ett offer har skördats i det Lundmarkska Palatset. Jag fattar inte hur dålig jag kan vara på att hålla blommor vid liv! Hur svårt kan det vara?! Jag tar det här som ett tecken på att jag aldrig ska bo i hus med trädgård. Det kommer inte bli bra.
Tur att jag kan hålla Clinton vid liv.
Puss

Onsdag.

O
Ellie och Petra på Ljunggrens. Allt är som vanligt.
Petra vill inte vara med på bild. Allt är som vanligt.
Puss

Kvalitetskontroll?

Jag skiter i vad dom jobbar med, och vad dom tjänar. Jag kan inte ta någon av dom på allvar.
Har killen till höger godkänt att den här bilden används i tidningen? Om jag var han skulle jag inte vara helt nöjd.
Puss

Svårare behöver det inte va'

Joa har varit besök. Vi har ätit, analyserat, övat på att låta som en helikopter, sovit i soffan och tittat på tv.
Nu kommer vi inte ses på en månad. Det är trist. Det är ju trots allt det här man saknar när man åker bort.
Att bara vara, i soffan. Tur att det finns skype, facebook, sms... en länk till verkligheten.
Puss

Stökigt.

Kan man heta så?
Man kan inte låta bli att undra hur hans skolgång har varit...
Puss

En titt i arkivet.

ARKIVET: "Borta bra men hemma bäst"
Juni 2010. Första dygnet hemma efter 2 månader i Malaysia. Oj, va glad jag var.
Precis så här härligt är det att komma hem. Oavsett hur härlig resan har varit. Man älskar Stockholm, sin egen säng, maten, att höra svenska, att känna igen sig. Man känner sig odödlig. Man känner ren lycka och tacksamhet. Det är synd att känslan inte sitter kvar längre.
Puss

Dagens middagsgäst!

Finaste Phrida.
Meny: Köttbullar m hemmagjord potatismos, brunsås och lingonsylt
Äppelpaj m vaniljglass
Puss

Åldras med värdighet?

Östermalmstant. Hon är uppenbarligen tillräcklig svajig för att behöva använda käpp. Det hindrar henne inte från att ha 10 cm klack på skorna. Inte heller från att ha volangkjol, hatt och en galet tidskrävande sminkning (läs: Halloween-sminkning).
Man behöver inte bli bekväm och tråkig bara för att man blir gammal...
Puss

Hej Lund!

Har varit i Lund i helgen och letat Idoler.
Före. Många hade köat hela natten.
Efter. Som om en tromb hade passerat.
Puss

Oj va trevligt.

Drinkar på Godot. Petra beställde något med konjak, äggvita och ingefära (?). Jag var konsekvent, beställde Cola Light. Man blir aldrig besviken.
Puss

En titt i arkivet.

ARKIVET: "Äpplet faller inte långt från trädet"
Mamma, pappa, barn. December 2007. Det finns inte så många bilder på mig, mamma och pappa tillsammans. Inte så konstigt, eftersom dom inte har levt ihop på många år. Men det gör att jag gillar den här bilden lite extra.
2007 var en bra jul. Jag gillade livet. Och att ha benvärmare på armarna. Men det är preskriberat.
Den här bilden förklara också varför jag bara är 159,7 cm lång. Det fanns inte så mycket mer att hämta i genbanken.
Puss

Texas Longhorn

Jag har kallats "matlåde-flickan" i många år. Detta för att jag alltid har med mig matlåda till jobbet. Det började när jag gjorde min praktik på Idol för flera år sedan. Då fanns det inga pengar till köpe-lunch så det vara bara att packa matlåda varje kväll. Och jag har ännu inte haft hjärta att överge den traditionen. Det är den duktiga flickan i mig som inte kan släppa taget om matlådan och allt den står för.
Därför är det så otroligt festligt när någon bjuder ut en på lunch. Det hände idag. Väldigt fint.
Puss

En titt i arkivet.

ARKIVET: "Tillsammans är man mindre ensam".
Cocktailparty, med Jessica och Petra. Oj va jag åt mycket chips på den här festen. Hade hittat en dipp som jag gillade. Hade också väldigt osköna strumpbyxor. Det kan man inte tro när man tittar på bilden. Jag ser väldigt nöjd ut. Det här var också en av dom fester där någon försökte övertala mig att börja dricka sprit. Det gick dåligt. Jag körde hem från festen, helt nykter. Han, som hade argumenterat för spritens härlighet hela kvällen, somnade i en soffa.
Puss

Lycka?

Det sägs att lycka är att se det vackra i vardagen.
Lycka?
Puss

En titt i arkivet.

Japp, en bild säger mer än tusen ord. Har suttit och tittat igenom bilder från det senaste året. Varje bild är verkligen ett ögonblick från livet. Man minns hur man mådde, vad man gjorde, vad man tänkte. Man kan nästan känna doften.
Jag är ganska duktig på att ta nya bilder, men inte så bra på att titta på dom gamla. Ska bli bättre på det.
ARKIVET: "Ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre besvärligt".
Inspelning, Expedition Robinson 2010. Det är ett under att det fungerar. Där står vi med diverse teknisk utrustning för många miljoner. Utrustning som är byggd för att användas i en sval, torr studio. Nu lastar vi den på små båtar och åker ut till sandstränder där det är 44 grader varmt. Sand, saltvatten och värme. Inte optimalt för en kamera.
Ändå kommer vi oftast därifrån med friska kameror, bra material och nöjda projektledare.
Puss

På tal om missbrukspersonligheter.

Man kan bli beroende av att baka. Det finns nämligen alltid en anledning att slänga ihop en kaka. Fint väder, tråkigt väder, nån kommer på besök, ingen kommer på besök. Söndagskväll är en anledning i sig.
Men igår skulle bli en bakfri dag. Inget knådande, inget mjölande, inget ätande.
Det blev hallongrottor. Jag börjar tappa greppet.
Puss

Mitt nya liv börjar: NU!

Dags att säga adjö till en gamla vän. I 2,5 år har vi umgåtts dagligen. Skrattat ihop, gråtit ihop, gillat varandra och ogillat varandra. Hela mitt liv finns registrerat och lagrat i denna tekniska livmoder. Men nu är det dags att säga adjö, dra ett streck och börja om. Vi är så färdiga med varandra.
Tack för den här tiden K530i. Du har varit fantastisk. Nu får du ta med dig allt det gamla ner i graven.
Hej Iphone! Jag ser fram emot att se vilka härliga bilder från mitt nya liv som kommer att lagras i ditt minne.
Nu är det du och jag.
Puss

Nån idol i Göteborg?

Helgen bjöd på jobb i Göteborg. Arbetsuppgift: Hitta en Idol. Och det var många hoppfulla som hade köat hela natten. Alla drömde dom om att få sjunga en kärleksballad i konfettiregn i december.
Tyvärr är det bara en som kommer att få göra det. Vi får se om det blir en göteborgare...
Puss

Vill ha

Mm, alltså tavlan. Inte looken. Passar inte i smetigt läppstift.
Puss!

Sant

"Mitt i livet händer att döden tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätter.
Men kostymen sys. I det tysta."
-Thomas Tranströmer
Puss

39,7

Mitt liv består av nästäppa, feber och hosta. För tredje dagen i rad.
Febern envisas också med ligga på 39,7. Då blir man varken härlig eller smart.
För att inte tala om hur torr man blir i munnen när man inte kan andas genom näsan.
Blir sugen på att snorta kaustiksoda.
Puss

Dagen D?

Plötsligt händer det. Ellie har frivilligt druckit en konjak.
1)Nykteristen bestämmer sig för att göra något radikalt en lördagskväll och beställer in en konjak! Hon dricker den, berättar alla sina och sina vänners hemligheter och somnar i fosterställning i hotellfoajén.
2)Nykteristen lider av en sjukt aggressiv feber med tillhörande halsbesvär och har en vän som säger sig veta hur man löser sånt. Han beställer in en konjak och hon dricker hoppfullt upp den. Trots att den smakar infekterat aceton.
Jag tycker att det första alternativ känns coolast och troligast...
Puss

Nördarnas årsstämma

Trots att jag drabbats av en skön feber med tillhörande hosta och heshet så bjöd dagen på jobb. Närmare bestämt inspelning på Dustin Expo mässan i Globen. Jag, som är tekniskt dyslektiker, förstod inte mycket av det som sades därinne. Det gjorde däremot dom kufar som valsade runt mellan montrarna och log. Välkomna till nördarnas årsstämma.
Puss

Närkontakt

Clinton har inte fattat trenden med att katter ligger nere vid fötterna och myser. Han tycker att, om det ska mysas så ska det göras ansikte mot ansikte.
Det kan också vara så att han inte har fattat att han är en katt. Svårt att säga.
Puss

God förmiddag

Fantastisk frukost men en fantastisk Frida. Så började min fredag. Man borde äta frukost med sina vänner oftare. Man får energi, inspiration och mat i magen på en och samma gång!
Denna kvinna bjuder på humor, kloka ord och värme. Fiket bjuder på nykokta ägg, te i mycket stor kopp och wrap med färsk mango. Ni fattar att detta kommer att hända igen!
Puss

RSS 2.0