#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Nu börjar det.

Jag tror att jag har fått en skrattrynka! En knapp centimeters linje på vänster sida om munnen som inte har funnits där förut. Ångest. Är det nu det börjar? Och vad gör man åt saken? På morgnarna syns den inte, för då har jag inte skrattat på hela natten. Men på kvällen finns den där och stirrar på mig i spegeln. Plötsligt förstår jag varför Victoria Beckham ser surmulen ut hela tiden. Det är enda sättet att undvika rynkor!
Kommer inte funka för mig, jag passar inte i surmulen. Så det är väl bara att bita ihop och börja skramla ihop till sin första Botox. Hej livet, nu börjar du lämna spår.
Puss

Köttbullar och Falk.

På Telefonplan har det rullats köttbullar som aldrig förr. Är ganska nöjd med att dom trots allt blev jämnstora. Annars brukar jag börja tröttna efter halva smeten och så blir det köttfärsbiffar på slutet.
Någon som undrar vad jag tittar på på tv ikväll? Jo, Johan Falk. Filmerna där Jacob Eklund springer runt med pistol och ser besvärad och lite besviken ut hela tiden. Vad handlar det om? Tänk att han har samma tomläge oavsett om han är arg, rädd, ledsen eller nyvaken och ändå får han vara med i alla 9 filmerna... Dom verkar ha slutat med provfilmningar och regi på svensk film.
Puss

Midsommar

Spenderade midsommar i småland. Fantastiskt. Fint sällskap, god mat, solsken. Noll täckning på mobilen. Hade ju övat på just det under mina 10 dagar på Gotland så det var ingenting som stressade upp mig.
Istället njöt jag av att luren bara låg där tyst, lugn och blank.
Jag lärde också känna Vidar 4 år. Vidar är världens härligaste 4-åring. Han är 87 år i sinnet och nästan kramigare än Clinton. Funderade först på att adoptera, kidnappa eller klona Vidar men insåg att jag och hans mamma kanske skulle bli osams då. Så jag tänker skaffa en egen Vidar så småningom. JAG VILL HA EN VIDAR!
Puss

Ett kilo lättare

Idag har dom skurit i mig. Dom har tagit bort näspolypen som gjort mitt liv stökigt som senaste månaderna.
Jag gillar inte att bli sövd, tycker att det är läskigt. Men jag vaknade även denna gång. Narkoskillen hade koll.
Tänk om jag hade varit i Nangiala nu. Hemsk.. eller härligt? Vem vet. Verkar i alla fall som att jag kommer få ägna mig åt jordelivet ett tag till. En polyp fattigare.
Puss

Det är inte alltid lätt och leva

Nu har jag äntligen förstått vad det är som skiljer "The Tyra Banks Show" från övriga talkshower i världen. Det är att hennes gäster alltid gråter okontrollerat i minst 70% av intervjun. Det hulkas och snörvlas och snyftas så att man knappt förstår vad intervjun går ut på. Den här tjejen gråter i alla fall för att hon har ett födelsemärke på överläppen som hon skäms för. Hon har inte kunnat leva ett normalt liv och har till och med dolt hemligheten för sin pojkvän! Oh. My. God. Som tur är ska Tyra betala för att hon ska få ta bort det. Ingen ska väl behöva leva ett helt liv med ett födelsemärke på läppen! Det är ju nästan som att leva utan ben!
Puss

Stug-konst.

Denna skapelse sitter uppe på väggen i stugan där vi bor.
Jag tror att dom har försökt sig på abstrakt konst, svår konst. Det dom har missat är att abstrakt konst brukar ha något som gör den intressant även om den är abstrakt. Typ färg, typ kontrast. Grå handavtryck på vit bakgrund håller inte. Kan vara därför det tog 5 dagar att ens upptäcka att den hängde där.
Jag tror inte att denna konstnär kommer bli ekonomiskt oberoende på sina verk... även om den uppenbarligen är spännande nog att hamna på en liten flickas blogg.
Puss

Allt handlar om att ta för sig

Patill, Gotlandskatten. Vad tror ni att en katt önskar sig mest av allt i hela världen? Jag tror att dom önskar att en tv-produktion med catering ska flytta in på deras gård. Att 50 tv-arbetare ska äta lunch och middag i deras trädgård och att dom då, helt ostört, kan flanera fritt hela dagarna och ta för sig av diverse rätter. Patill, katten här på gården, is living the dream!
Idag, dag 4, tog drömmen dock en vändning. Tv-arbetarena har slutat överösa Patill med mat sedan kattens ägare varit tydlig med att katten kommer att bli en tjockis. Detta har lett till att Patill nu bytt taktik. Från att stryka runt och se söt och vänta på att maten kommer till henne, har hon nu istället börjat ta ansvar för att själv ta sig till maten. Hon ställer sig i matkön och när det blir hennes tur tar hon det hon vill ha och går och sätter sig. Hon har förstått att det handlar om att smälta in. Att om hon bara följer reglerna och sköter sig kommer även hon att få äta korvgryta i lugn och ro. Hon kommer, även med den nya taktiken, att bli en tjockis.
Puss

Jagar inredning

Det är så härligt när man hänger med duktiga rekvisitörer i sköna miljöer. Dom plockar alltid fram snygga grejer som man själv aldrig skulle hittat... eller haft råd med.
Just nu önskar jag att jag hade mycket bostadsyta och mycket pengar.
Soffbord i plast. Massa små hål som gör att ljuset studsar. Svårt att fånga på bild.
Lampor. Om man ändå hade ett egen trapphus.
Vill ha. I köket. Eller hallen. Eller sovrummet. Eller överallt.
Nej, jag tar ingen hänsyn till det faktum att jag bor på 45 km och förmodligen skulle behöva kasta ut soffan för att få plats med lampan.
Puss

Så Mycket Bättre

Så Mycket Bättre. Nu när man varit här i snart två dygn känns det som att man aldrig åkte hem efter förra säsongen. Det känns som att Lill-babs och Petter åkte hem i fredag och att det nya gänget dök upp igår.
Nu är första halvan av den första inspelningsdagen avklarad. 7,5 to go!
Puss

Vi

Puss

Sturegatan, fredag 11.30

Frågor på varför det luktade hästskit på hela Östermalm igår eftermiddag?
Att ta bilen in till stan igår var ingen bra idé. Och då var det inte dom blå smurfarna på häst som var det största problemet, utan Studentflaken. Rullande dansgolv med fulla ungdomar som stoppade upp trafiken överallt.
Men jag unnar dom det. Jag är ung nog att komma ihåg hur det var. Man kände sig så stor, men var så liten. Man ville bara att hela världen ska veta att man blivit vuxen. Ändå har man aldrig varit barnsligare än just den dagen.
På Sergelstorg badades det i fontänen i vanlig ordning. Jag passerade festen med neddragna rutor och fick en skön dusch av det äckliga vattnet. Svett, sprit, urin. Jag tror att jag kan ha fått klamydia i ögat.
Puss

Bjudlunch

Sedan 1 månad tillbaka är jag "Ambassadör för kvinnors företagande". Det går ut på att man ska inspirera kvinnor till att starta egen genom att föreläsa på olika ställen, stötta UF-företag eller på annat sätt hjälpa och stötta kvinnor som vill bli egna företagare. Allt är självklart ideellt.
Idag var det halvdagsträff med 30 andra ambassadörer. Det bjöds på frukost och lunch. Flott.
Jag var som vanligt yngst på stället, men hade väldigt trevligt med alla dess kvinnor. Många av dom jobbade i normala fall som "coacher". Att vara just "coach" verkar vara väldigt trendigt. Att coacha andra i hur man driver företag, hur man är chef, hur man gör för att må bra, hur man styr en grupp, hur man uppnår mål. Jag ska också bli coach. Jag ska lära folk hur man blir bra på att baka spenatpaj och hur man solar långsiktigt. Det är ännu orörda ämnen på coachmarknaden.
Nu är det bara att börja fnula på vad man ska fylla sin föreläsning med. Man fick ju inte en gratis sallad för inget.
Puss

Slappna av

Trött kille. Packat massor?
Puss (inte på honom)

Hur man maxar en kväll

Slutade jobbet vid 5. Tog en Cola på Landet. Åkte och handlade mat. Hade styrelsemöte i bostadsrättsföreningen. Lagade Quesadillas till mig och Petra. Lockade Petras hår.
Nu: 00:15. Snart dags att sova. Ska bara tvätta håret.
Puss

Nationaldag

De bidde ingen folkdräkt, eller svensk flagga, eller nationalsång.
Det bidde alkoholfria mojitos. Och picknick i en park. Fin nationaldag.
Puss

Snövit

Jag har gått med i en pantomimteatergrupp!
Eller så testar jag Joas magiska ansiktspeeling....
Puss

Låt mig presentera min nya vän

Lugnet har återfunnit sig på Telefonplan. Den nya plattången har flyttat in.
När jag insåg att min gamla vän och ständige kamrat Plattången måste ha blivit kvar på hotellrummet i Manila var paniken total. Dom säger att man inte saknar hästen förrän stallet är tomt, och den här gången var det precis så! Jag förstod inte hur viktigt detta lilla verktyg var förrän jag en helt vanlig morgon stod framför spegeln i en lockig lugg och var helt maktlös. Efter att ha vänt upp och ner på hela lägenheten var det bara att plocka fram VISA kortet och åka och köpa en ny. Att vara utan var aldrig ett alternativ.
På Åhlens fick jag hjälp av en han/hon att hitta rätt tång för mitt hår. Självklart den dyraste. "Men då ingår en DVD där Björn Axéns frisörer visar hur man använder den!" sa han/hon när jag tittade skeptiskt på prislappen. Vilken tur.
Vi har bara känt varandra i några dagar, men jag känner redan att vi håller på att bygga upp en stark, lång vänskap. Jag har döpt henne till DORIS.
Puss

Det är tur att man inte blir yngre

Fastnade framför "High School Reunion" häromdagen. Programmet där High School-gänget träffas igen efter flera år. Dom flesta har hunnit lägga på sig några kilo, gifta sig, skilja sig, bleka tänderna och skaffa några lyckade barn.
Jag trivdes ganska bra, både på högstadiet och i gymnasiet. Jag gick i bra klasser med bra folk. Jag hade många kompisar och gillade att plugga. Trots det är jag glad att man aldrig mer behöver vara 14 år. Alla var ju mer eller mindre kriskex i den åldern. Man skulle fatta att man började bli vuxen och att kroppen förändrades, man skulle tänka ut vilken "stil" man skulle ha och sedan hålla den i mer än två veckor och man skulle skaffa bra betyg för att kunna få ett bra jobb om 10 år. Många bollar i luften. Samtidigt skulle man ha tid att vara kär i nån finnig 9:a, uppdatera Lunarstorm och dissa folk som hade Buffalo skor.
Jag må känna mig lite stressad över det faktum att jag fyller 25 i år, men shit va jag är tacksam att jag inte fyller 14. Livet har trots allt blivit vackrare. Man kanske borde börja längta till 40?
Balen, en vecka innan studenten. Just där och då hade jag ingen aning om vad livet skulle komma att ge mig, även om jag trodde att jag hade klurat ut allt...
Puss

En lång arbetsdag

Igår. Tänkte att jag skulle ta en fika på väg hem från jobbet. Det blev inte riktigt så.
Denna bild togs 23.30. Då var jag fullt upptagen med att mingla.
Puss

RSS 2.0