#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

En dag på jobbet

Inspelning på Kastellholmen






Puss

Middag på Landet

Kvällen bjöd på middag på Landet tillsammans med mamma och styvpappa.
Huvudrätten var... typ, gödkalvsrostbiff med senapsås och marinerad lök.  Förrätten var en toast med räkor och god sås, som hette något mycket krångligare i menyn. Till efterätt åt vi rabarberkompott med chokladglas och jordgubbar.

Vi hade dessutom en sjukt trevlig servitör. Tror tyvärr att han var gift.
Synd. Han hade blivit en bra pappa.



Puss

Hm...

Har du någonsin undrat vad som händer om man en katt hittar en rulle hushållspapper och beslutar sig för att leka med den?
Låt mig visa.



Clinton did this while I was sleeping.
Puss

Loppis


Så vad gör man om man är i en by utanför Ö-vik i tre dagar?
Jo, man kan tillexempel gå på Loppis och kolla på prylar för inga pengar!



Såhär ser det ut när min faster börjar arbeta sig igenom terrängen...


Låt mig presentera några av dom fantastiska prylarna man kunde gå loss på:

En fin va för 50 kr. inte illa. Kan användas om man tillexempel vill öppna en kinesisk restaurang eller vill köpa en fin present till en fiende. 


Till LP-samlingen. Torkel Selin- Mamma är det långt till himlen.
Torkel bodde troligtvis hemma till hans fyllde 40.

Max o Gunnar- Lycklig, glad och fri.



Jesus lever...


Om man handlar på Loppis får man dessutom inte...

...plocka varor ur andras korgar... man får hitta sina egna fynd!
Glöm inte det.

Puss

Ö-vik


Stockholm-Ö-vik i ösregn. Här: Höga Kustenbron

Counter

<html>
<body>

Page content

<!-- Start of StatCounter Code -->
<script type="text/javascript">
var sc_project=4932807;
var sc_invisible=1;
var sc_partition=57;
var sc_click_stat=1;
var sc_security="66f5e0a0";
</script>

<script type="text/javascript"
src="http://www.statcounter.com/counter/counter.js"></script><noscript><div
class="statcounter"><a title="wordpress visitor counter"
href="http://www.statcounter.com/wordpress.org/"
target="_blank"><img class="statcounter"
src="http://c.statcounter.com/4932807/0/66f5e0a0/1/"
alt="wordpress visitor counter" ></a></div></noscript>
<!-- End of StatCounter Code -->


<body>
</html>

En vanlig tisdag så att säga.

Under min vistelse i London gick jag in på TOPSHOP och tog en titt. Där hittade jag en sko som fick mig att stanna upp och tänka: "Den dagen jag blir rik och kan gå i högklackat ska jag köpa DEN".

...eller så orkade jag inte vänta så länge...

Igår jag var jag i Skärholmen och såg skapelsen igen. Det var inte mycket att fundera på. En alldeles för hög sko som var alldeles för dyr. Bara att slå till.

I bekantskapskretsen kallas en sådan sko för hor-sko.



Kvällen bjöd på kalas för Petra som fyllde år. Det blev middag, presentutdelning och tårta. Kalas är väldigt trevligt. Man borde fylla år oftare.


David hade, dagen till äran, en fin hatt. Till detta bar han ett par fina gröna shorts och spenderade första halvan av kvällen med att skriva ihop den nyinköpta gröna grillen. Eftersom monterandet tog lite för lång tid slutade det med att vi grillade på den gamla elgrilen istället. Men lika glad för det var David ändå! Han hade ju en så fin hatt!






Behöver jag berätta att jag gick till kalaset i mina nya horskor?
Puss

En resa till månen var de ja!

Har spenderat mig helg i London. Skönt att komma bort några dagar. Vi, jag och mamma, har umgåtts med vänner och ätit god mat. Precis lagom av allt! Men nu är jag tillbaka på Telefonplan och på torsdag åker jag till Norrland! Hej Myggsprej!

Då var det tydligen 40 år sedan två glada gubbar tog ett rymdskepp och flög upp till månen. Häftigt! Ni har säkert sett bilderna!
Det alla undrar är ju vad som hände med killen som filmade, från månen point of view, när rymdskeppet lyfta från månen för att åka tillbaka till jorden. Är han kvar där ännu?

Puss

Bodaborg

Vistelsen i Karlstad bjöd på fettförbrännande aktivitet. På Bodaborg kunde man leka Fångarna på fortet och klättra, krypa och lösa gåtor i olika rum. Man jobbar i grupp.
Japp, man blir som ett barn och börjar snabbt ta det på blodigt allvar. 


Kvällen bjöd på jordgubbsdrinkar i solen.


Puss!

Mina vänner i Karlstad

Då har jag etablerat mig i Karlstad...

Att jag valde att åka till Karlstad av alla ställen var ingen slump. Jag har en väldigt god vän som heter Malin som bor här tillsammans med sin kille Chister.  I November ska Malin och Christer få tillökning. Då kommer en pojke vid namn Oliver att göra entré. Som om inte det vore nog så ska jag vara gudmor till Oliver.Nu frågar du dig själv: Vad tänkte Malin på när hon kom med den idén? Att vara gudmor innebär nämligen enligt kyrkan att man ska ansvara för barnets kristna uppfostran och att man ska ta hand om barnet om föräldrarna dör. Att be mig ansvara för ett barns kristna uppfostran är som att be mig bli manlig kärnvapentekniker i Nordkorea, ganska omöjligt. Jag kommer därför skita helt i det och istället sikta på att lära Oliver allt jag kan; dansa, göra Tzatziki och köra bensinsnåla bilar. Jag hoppas han kommer ha nytta av mina kunskaper någon gång i livet...  

Malin och Christer har lovat att jag inte behöver ta hand om Oliver om, må det aldrig ske, båda skulle dö. Det ska nämligen Christers föräldrar göra. Så då var det avklarat.


Träffa den blivande mamman!
Namn: Malin
Sysselsättning: Pluggar till Socionom
Gravid-craving: Friterad ost från McDonalds
Övrigt: Gillar inte Plopp med Lakritzfyllning, är en hejare på att pyssla och önskar sig en katt.




Träffa den blivande pappan!
Namn: Christer
Sysselsättning: Snickare
Övrigt: Gillar att fiska, blir rastlös av att kolla på film och tycker om vitt bröd utan fullkorn.


Och detta är?...


Den blivande mammans kompis! Fick träffa honom en kortis häromdagen...
Namn: Johan
Sysselsättning: Pluggar till Socionom
Övrigt: Kommer från en by i Dalarna som heter Skinnskatteberg! Känn på den!


Puss



Min resa till Karlstad

Helgen bjöd som sagt på härlig sightseeing på Djurgården och med tanke på hur trevligt jag hade det bestämde jag mig för att fortsätta på samma tema genom andra delar Sverige . Nu bar det av till Karlstad, staden där solen alltid skiner.
Eftersom delad glädje är dubbel glädje fick Clinton följa med. En tjej, en katt och en bil- en sällskapsresa!

Innan avfärd skulle det självklart packas. Att packa min väska gick ganska fort, vi skulle ju bara vara borta i tre dagar. När det var dax att packa till min 4-benta vän tog det desto längre tid. Att ha en Clinton är som att ha barn... Det skulle packas långt koppel, kort koppel, sele, torrfoder, blötmat, filt, kattlåda, extra sand, bilbälte, vattenflaska, borste, shampo, tvättsvamp, och självklart hans lilla hus.... Jag packade också ner matsäck: jordgubbar och nötter. Mest till mig, inte så mycket till Clinton. 16:57 lämnade vi Telefonplan...





Så här såg det ut när vi passerade Västerås. Men låt er inte luras av detta tillrättalagda lugn. Clinton vet att man ska uppföra sig när man är med på bild, men 10 minuter tidigare hade han trampat runt i bilen och berätta långa, högljuda historier om hur synd det var om honom. Han föredrar tysta, stora miljöer som inte förflyttar sig.

Knappt två timmar senare rullade vi in på Hamngatan i Karlstad där solen, som väntat, sken!
Puss 

Studiebesök på Djurgården

Vad gör man en solig söndag? Jo, man går en promenad på Djurgården! Två timmar tog dig att ta sig ett varv runt och herregud vad mycket fint man se. Varför åka jorden runt när det finns så mycket fint runt hörnet? 


Så hur klär man sig för ett äventyr på Djurgården? Jo. 1) Solglasögon som skyddar mot den starka solen. Här får man inte glömma att man går nära vattnet och därför får sol underifrån också.
2) Halsduk. Vinden på denna ö ska inte underskattas och en halsduk ser till att man håller värmen.
3) En jacka som tål regn. På dessa breddgrader kan vädret växla snabbt, så man måste vara beredd på allt!


Grönt gräs, gröna buskar och en stilla kanal. En ganska typisk vy för detta områda. Har man tur kan man också få se en lyxbåt av något slag passera. Lyxbåtar sägs vara ett populärt färdmedel här.


Här pågick någon form av konferens eller gemensam aktivitet för lokalbefolkning. Dom var sociala och välkomnande och ställde gärna upp på bild.


En diskret liten sommarstuga som sägs tillhöra någon av dom som brukar färdas i lyxbåt. Jag hade önskat mig en sightseeing på insidan, men dom verkade inte vara hemma. Förmodligen ute och åker lyxbåt.


Lyxbåtparkering. Man måste ju ställa lyxbåten nånstans medans man hänger i den lilla diskreta sommarstugan.

Och så har man upplevt ännu en del av världen!
Puss

Nina Lee

Gårdagen bjöd på en oerhört trevlig kväll med min vän Nina. Nina kommer från Danmark, bor i England och besöker just nu Stockholm. Jag och Nina träffades på en språkresa i England för nio år sedan. Sedan dess har vi hållt kontakten via mail och träffats en gång i Köpenhamn för sju år sedan. Igår hade vi med andra ord en hel del att prata om.
Samtalen fördes på engelska eftersom min danska är sämre en min ryska.

 

Nina är väldigt härligt. Ni borde träffa henne.
Puss


Svar till Lasse Olson:

Många frågor Lasse, många frågor.

Både jag och mamma är duracellie, vem som leder ligan är svårt att säga. Men det är ju inte svårt att klura ut vem som har ärv det av vem. Äpplet faller inte långt från trädet... eller vad brukar man säga?
När det kommer till min ålder så ligger det till på följande sätt: Jag byter ålder lite som jag känner för det. När jag startade min blogg kände jag mig tydligen som 24. Ska man tro på vad det står i mitt pass så är jag 23 år, fyllde år igår. Mamma går alltså på fakta, jag går på känsla.

Vad jag har emot oranga skyltar är mycket enkelt: Dom berättar alltid för mig att jag inte får köra där jag vill köra!
Sånt gör mig irriterad.

Lasse, ha en fortsatt trevlig vecka!

Om... men bara om.

Om jag hade MC-kort... och hade fått för mig att köpa en motorcykel.... och hade fått lust att åka på den... och hade haft hjälm på mig när jag gjorde det....
Då hade jag sett ut såhär...



Puss.

Man får vad man betalar för.

Det är populärare en någonsin med lågprisbutiker. Det kan ha med den så kallade "finanskrisen" att göra, vad vet jag. Detta faktum har hur som helst uppmärksammats av nån glad entreprenör och för inte så länge sedan öppnade en ny lågprisbutik som riktar in sig på skor på Kungsgatan. Jag och min vän Malin tog en tur på stan igår och var självklart tvugna att ta en titt... man vill ju inte missa något.
Att stället var skitbilligt blev snabbt ganska tydligt. Ingen prislapp hade mer en tre siffror och dom flesta började med en etta eller en tvåa. Men frågan är vad det är värt om skorna ser ut så här? 





Nej precis. Man skulle inte ens använda dom om man fick betalt för att göra det.
Och helt plötslig kändes lågprisbutiker inte så lockande längre...
Puss

Finanskris? My ass!

Dom senaste månaderna har ordet på allas läppar och rubriken på alla löpsedlar var "Finanskris". Folk förlorar sina jobb och sina bostäder. Företag slutar att investera, människor tvingas leva på bidrag, och världen håller på att stanna av.
Jag ställde in mig på att detta skulle märkas ganska tydligt i Sverige när jag kom hem från Malaysia. Nu är det ju dessutom semestertider här hemma och då brukar det hur som helst vara mindre aktivitet. Jag ställde in mig på att Stockholm sakta skulle börja förfalla, att gatorna skulle stå tomma och att man skulle få vara glad om Prisextra hade råd att ha en kassörska i kassan.
Efter att ha varit hemma i tre dagar bestämde jag mig för att ta Lupon in till stan och se mig omkring. Vistelsen innanför tullarna blev ganska trevlig och på eftermiddagen var det dax att röra sig hemåt igen. Jag och Lupon, som då befann oss i city tänkte som vanligt ta centralbron hem. Vi svängde ner i tunneln på Sveavägen och la oss i högerfil, som alltid. I den skarpa kurvan började jag skymta en orange skylt i fjärran. Oranga skyltar brukar betyda problem. Och mycket riktigt. "Påfarten till Centralbron avstängd p.g.a. vägarbete!" Stället vimmlade av arbetare och stora maskiner och jag blev så illa tvungen att ta en annan väg. Jag körde ner mot centralen för att ta den uppfarten istället. Visst, jag skulle förlora en kvart på den omvägen men vad göra? Jag kom runt kröken vid Sheraton Hotell och såg något som liknade en orange skylt...  "Påfarten avstängd p.g.a. vägarbete!" Fan! Jag var tvungen att ta upp luren och ringa Phrida för att svära lite. Jag hann också berätta för henne att jag nu skulle bli tvungen att ta skeppsbron istället.... hon hann då berätta att det inte var någon idé för Skeppsbron är avstängd p.g.a. vägarbete! Några U-svängar senare valde jag att svänga upp mot Kungsholmen för att krångla mig ut på Centralbron från de hållet! Det tog mig 45 minuter. Det var inte bara jag som hade den tanken. När jag äntligen kom ut på Centralbron la jag mig i högerfil för att kunna svänga ner på södermälarstrand. Långt fram såg jag att det var tjockt med trafik, att det blinkade konstiga lampor... och en orange skylt! "Avfarten avstängd p.g.a. vägarbete!" I detta ögonblick var jag ganska nära ett upplösningtillstånd. Och där stog de ett helt gäng gubbar i oranga hjälmar och grävde gropar i lugn och ro! Kan dom inte gräva nån annanstans, jag måste hem!
Hemfärden fick då gå via gullmarsplan, och helt plötsligt hade jag tappat ytterligare 15 minuter.

När jag rullat förbi Telefonplan för att köra upp på berget till min bostad, var jag tvungen att köra bakvägen. "Väg avstängd p.g.a vägarbete!" stod det på en orange skylt. Död åt oranga skyltar.

Hemfärden tog 1 timme och 48 minuter.
Finanskris? My ass! Byggbranschen har aldrig gått bättre!

RSS 2.0