#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Present!

Jag har fått en present! Tavlan som jag så gärna ville ha, som poster! Nu ska den ramas in och placeras ut på lämplig plats.
Tack min fina!
Puss

Tydligt.

"Religion is like a penis.
It's fine to have one.
It's fine to be proud of it.
But please don't whip it out in public and start waving it around.
And PLEASE don't try to shove it down my childern's throats. "

Dagens definition

Så här skulle jag vilja definiera en "icke ödmjuk" person:
- En person som säger "rik", "framgångsrik" och "träffar många kändisar" i en och samma mening när denne ska berätta om sig själv.
- En person som flackar med blicken och hånler samtidigt.
- En person som lever som "ekonomiskt oberoende" och tycker att detta inte är lyx utan ett måste.
- En person som ställer upp i alla tv-program som vill berätta om hur mycket pengar denne tjänar...
Om ni vill studera fenomenet "icke ödmjuk" närmare, kan ni studera Fredrik Eklund. Han uppfyller 4 av 4 kriterier.
Puss

Bror och fars mor.

Ikväll var det familjehäng hemma hos pappa. Min lillebror ägnar sig åt motorcross och för två veckor sedan kraschade han och bröt armen och bäckenbenet(!). Konsekvensen blev att han ska sitta i rullstol i sex veckor. Vi är alla glada att det inte slutade värre än så. Fördelen med detta är att han nu är uttråkad och bjuder in vänner och familj på häng med jämna mellanrum. Han ringer också upp lite nu och då och frågar vad man gör och hur man mår. Jag blir lika glad som förvånad varje gång. Tänk att ett brutet bäckenben kan få en familj att växa ihop...
Farmor var också inbjuden. Hon lika förvånad och glad som jag.
Puss

Jag unnar mig.

En av mina läxor i livet just nu är att jag ska öva på att unna mig saker. Det vill säga göra saker som är helt onödigt och oduktigt. Till exempel att köpa saker till mig själv som jag inte behöver, utan bara gillar.
Idag gjorde jag läxan och köpte en... tidning. Det kanske inte var att slå på stort men jag känner mig ändå nöjd. Jag var och storhandlade och bestämde mig för att gå bort till tidningsavdelningen och och plocka med mig en helt meningslös tidning. Den tar 15 minuter att läsa och det är en helt hjärndöd aktivitet. Unna mig: Check!
Puss

Brainbag

Nån som minns denna kvinna? Monica Lewinsky. Hon blandade kroppsvätska med Bill Clinton på 90-talet.
Trots att det är över 15 år sedan skriver tidningarna fortfarande om henne med jämna mellanrum. Senaste nyheten är att hon släppt en väskkollektion som floppat. Undrar om det kan bero på att väskorna ser ut som örngott med hjärnsubstans på? Funkar dåligt.
Puss

Fat car.

Vad är tanken med den här parkeringsrutan? För liten för två bilar, för stor för en. Tjocka bilar? Breda bilar? Familjebilar? Jag som har en liten, smal ensambil parkerade helt enkelt i mitten och lämnade lite plats åt en cykel på vänster sida. Det kom aldrig nån cykel.
Puss

Det bidde en matblogg.

Jag kan inte låta bli. Mycket kretsar helt enkelt kring mat just nu. Så därför lägger jag helt enkelt upp ännu en hopplös matbild som egentligen inte säger nånting om nånting.
Men poängen är att dessa bilder är en del av mitt höstlöfte: Att fylla livet med tillräckligt mycket härlighet för att orka igenom ännu en hopplöst mörk vinter. En av strategierna är just att äta god mat. En annan är att inte fastna i tv-träsket. Här ska det styras upp saker! Aw, utställningar, brunch, hemmafest. Ja, jag är lite överentusiastisk. Men jag tror att man måste vara det i början, annars blir det inte av. Det är dessutom ett bra sätt för mig att få med mig mina närmaste på samma spår. Så i år kommer det vara liv på Lundmarkska Palatset. Vi är redo för vinter!
Thai.
Puss

Supper

Testade en ny restaurang igår. Supper på Tegnérgatan, sydamerikansk mat.
Vi valde att dela på 4 olika rätter:
1) Majspannkakor med papaya och avokadosallad
2) Kycklingvårrullar med god stark dipp...
3) Räkor stekta i vitlös/chili/vin med aioli och lantbröd
4) Högrev lagat i öl och choklad som serverades med chips och gräddfil
Det finns något härligt med att få in många små rätter. Det är som att öppna en julkalender. Spänning tar inte slut och man hinner inte tröttna. Kommer besöka Supper igen.
Puss

God morgon!

När min kollega Alex är frukostansvarig på Big Spender blir det bullar, cigg och mjölk. Detta med att karlar äter så mycket skit? Vad handlar det om? Hade jag inte varit ganska duktig på att lägga band på mig själv hade jag varit en tjockis vid det här laget. Så fort man umgås med en man ska det ätas fet mat, godis och glass. Det är tur att man tycker om dom ändå. Och att man lider av effektiv ämnesomsättning...
Puss

Kort stopp.

Lunch på mitt mobila kontor, Scandic Anglais. I morse var jag och gjorde radio. Oväntat kul! Radio är enklare och snällare än tv, men ändå roligt och direkt. Jag vill göra mer radio!
Nu ska det föreläsas på Farsta Gymnasium. För ett gäng 18-åringar. Robban Aschberg känns enkel i jämförelse. Detta kan sluta hur som helst...
Puss

Vill. Ha.

Irving Penn. Jag gillar dig. Jag vill ha ditt foto i mitt hem. I mitt vardagsrum. Måste bara bli ekonomiskt oberoende först. Så kan du hänga kvar ett tag?
Puss

Lugna Lördag

Igår blev det ett besök på Bonnier Konsthall med brunch och utställning. Varför är det så magiskt med brunch? Varför känns det som det lyxigaste man kan göra en lördag? Det måste ha med överflödet att göra. Att man får välja vad man vill, och äta hur mycket man vill. Efter brunchen gick vi ett varv i utställningslokalen. Jag kan erkänna att jag inte förstår mig på all modern konst men jag tycker ändå om att titta på den. Det är en viss känsla i luften som jag gillar.
Medan vi ägnade oss åt lax, prinskorv, ost, revbensspjäll och äggröra ägnade sig resten av Stockholm åt att jogga. Det tog aldrig slut.
Nej. Jag ville aldrig byta. Kommer alltid välja brunch innanför panorama fönster framför jogging på kall asfalt.
Puss

Hej Fredag!

Fredag. Den kunde inte komma lägligare. Jag är trött. Väldigt trött. Så ikväll blir det mat, godis och film. Gissar att jag kommer somna ca 16 minuter in i filmen. Men vad gör det? Kan inte komma på något jag hellre skulle vilja göra än att somna på soffan mitt i fredagsmyset.
I morgon är jag tillbaka. Starkare än någonsin.
Puss

Alltid redo.

Har senaste dagen verkligen fått lära mig att svara i telefonen fast jag inte känner igen telefonnumret. Jag brukar inte gilla det annars. Vill helst vara förberedd innan jag trycker på Svara. Men i Jaga Lisa tider har jag fått tänka om. Nu är det bra om det inte är ett nummer jag känner igen. Det kan ju vara en journalist. Det hände mig i morse. Jag svarade, lite nyvaken, och det var mycket riktigt en journalist. Från TV4 i Umeå. Fråga mig inte hur dom fick tag på mig, för jag har ingen aning om. Han presenterade sig och frågade sedan om han fick ställa några frågor. Precis innan han ställde första frågan slängde han ur sig att han tänkte banda samtalet och använda det i ett inslag. Jaha! Ingen betänketid här inte. Så det var bara att köra... Efteråt bad han mig maila en bild. Och så var det inte mer med det.
Jaha, god morgon. Det var mitt uppvaknade idag. Såhär blev det:  
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_umea?title=appen_som_hjalper_dig_undvika_boter&videoid=2033416
Puss

Hela mitt liv just nu: JAGA LISA.

Herregud. Galen vecka. I måndags släppte vi mobilappen JAGA LISA och sedan dess har det varit helt galet.
På måndag vid lunch blev vi Dagens App på MacWorld och efter det gick vi upp till första platsen över mest nedladdade appar på AppStore. Konstig känsla! Vi har jobbat så länge med detta, men bara i det tysta. Helt plötsligt kunde vi läsa om appen på Aftonbladet. Det är fantastiskt, men läskigt. Den sekunden artikeln kommer upp där vet man att det inte finns någon återvändo. Metro i Stockholm, Göteborg och Malmö publicerade en artikel i dagens tidning vilket ledde till många nedladdningar och på eftermiddagen träffade jag Aftonbladet och gjorde ett webb-tv reportage som förhoppningsvis kommer upp i morgon.
Allt rullar på så snabbt att man knapp hinner njuta av det. Jag försöker stanna upp och påminna mig själv om att en dröm just nu går i uppfyllelse. Jag drömde om att få göra och släppa en lapplise-app. Det gör jag nu. Så oavsett hur det går så har min dröm gått i uppfyllelse. Det är lätt att bli helt resultat inriktad, men jag försöker hålla fast vid tacksamheten. För jag är såå tacksam!
Det som är mest fantastiskt är hur många vänner som har hjälpt mig att sprida appen! Det gör mig varm. Utan dom hade detta aldrig hänt. Jag önskar att jag kunde bjuda hem dom alla och bjuda dom på te och nybakade bullar.
Men det får bli nästa dröm...
Puss

Hur ska detta sluta?

Stearinljus i förändring. Är detta ett tecken på att det är väldigt varmt i mina fönster på dagarna?
Puss

Firmafest

Kristallen-gala 2011. Tv-branschens tuppar, muppar och toppar samlas och klappar varandra på axeln. En enorm firmafest helt enkelt. Jag spenderade tre av fyra timmar på dansgolvet. Att dansa är trots allt bland det bästa jag vet. Att göra det med några hundra arbetskollegor kan ju bara bli trevligt.
Puss

Tack Blocket.

Kista, check! Blocket har levererat igen. 275 kr fick jag betala för min nya sovrumsmöbel. Den kommer antagligen behöva slipas och målas, men det orkar jag inte tänka på just nu. Nu är jag bara glad att det står där. Att den är hel. Och att den döljer den skit som annars hade legat på golvet.
Puss

Kändiskarta

Håller mig uppdaterad på nya appar nu när vår app ska ut om några dagar. Idag läste jag om den nya appen "Kändiskartan". En app som visar var kändisar bor. Den finns självklart redan i USA, men nu kommer den till Sverige. Stökigt kan man tycka. Polisen verkar i alla fall inte gilla den.
Bakom appen står en kille som heter Richard Frantzén. Så här säger han om saken:
-Informationen finns att hitta på internet. Om oro finns hos någon av de personer som visas på kartan så uppmanar vi dem att söka skyddad personlighet, säger han.

Hm. Skyddad personlighet. Ja, man vill ju inte att någon ska veta att man är slarvig, pratglad eller blyg...

Puss

Gul. Plast.

Nästa vecka ska vi släppa vår mobilapp. Appen som varnar för lapplisor. Vi har jobbat med den i knappt ett år och nu är det äntligen dags! I samband med det ska vi patrullera på stan och göra reklam för appen i gula plast overaller.
Japp, jag är en av dom som ska gå runt i plasten. Japp, man lär få en livsfarlig svampsjukdom. Men vad gör man inte om man har en marknadsföringsbudget på 1000 kr?
Puss

2 km loppis

Loppis i Aspudden. 2 km loppis för att vara exakt. Det hela började lugnt och sansat. Men en timme in i eventet började stället krylla av "Söder-par". Ni vet, killen har mössan på sné, uppvikta jeans och svåra glasögon. Tjejen har röda läppar, lugg och vintagekläder. Hon är kanske lite gravid, eller rullar en barnvagn. Han är lite uttråkad men känner sig ändå lite skön när han går runt och letar bland föremålen. Det är ju trots allt coolt att fynda coola grejer på en cool loppis i en cool förort. Blir man trött kan man ta en skön kopp kaffe på ett litet kaffe med hembakat. Att det mest såldes VHS:er och tröjor från 90-talet på denna loppis spelar ingen roll. Huvudsaken är att man är där och visar att man är opretto och eko.
Jag letade efter en träkista. Hittade ingen. Letar vidare på Blocket.
Puss

Övning ger färdighet

Börjar jag inte bli riktigt bra på att fickparkera? Av lathet börjar jag försöka mig på mindre och mindre luckor...
Puss

Halloweenfest 2011

Då var Polisen igång igen på Sturegatan. Sex gubbar med tre bilar stå och plockar in folk som kört i bussfil.
Måste vara insamlingen till Polisens Halloweenfest 2011 som har börjat. I år måste man komma utklädd så då behövs det extra pengar i kassan... Så fortsätt köra i bussfil! Vi vill ju inte att någon stackars polis ska behöva gå på festen utan spökdräkt...
Puss

Kärlek på jobbet

Oscar tar en paus. I mitt knä. Det är trots allt ganska mysigt med en skitliten hund...
Lite ovillkorlig kärlek mitt i jobbkaoset.
Puss

RSS 2.0