#side { float: left; width: 180px; margin-top: 300px; padding: 24px 18px 0px 12px; left:-30px; border-right-width: 3px; border-right-style: solid; border-right-color: #CCCCCC; } duracellie -

Allt handlar om att vara förberedd.

Det är fantastiskt att vi har så fint väder! Det är inte många dagar per år som man kan gå i linne i Stockholm kl 10 på kvällen. Och vi ska vara tacksamma, för kyla har vi nog av i detta land.

Just därför är det också extra svårt att hantera värmen just här, för vi är helt enkelt inte utrustade. I sydeuropa har man AC så att man ska kunna sova. Man har vindruteskydd så att man ska kunna parkera bilen i solen utan att den brinner upp. Det finns kall läsk och glass i varje gatuhörn. I Stockholm- not so much.

I eftermiddags möte jag upp min kära vän Phrida på Gärdet. Vi skulle hänga några timmar och ville hitta något att äta. Vi tog en sväng med bilen och kände att vi var sugna på en sallad, lite frukt eller kanske en smoothie. Något lätt och svalt. Vad kan man annars äta när det är 35 grader varmt? Först passerade vi en Thairestaurang, sen ett Steakhouse, sen en pizzeria, sen ett wokhouse, sen en grillkiosk... Dvs, restauranger som är anpassade för hungriga Stockholmare i hårt vinter. Vi är ju normalt sett inget tok-värme-land. Just därför är det ju faktiskt inte så konstigt att vi blir lite chockade av denna... tokvärme. Något som däremot är lite konsigt är att vi blir lika chockade när det blir hårt vinter. I allafall SL och snöröjningsavdelningen på kommunen.
...måste helt enkelt vara så att Sverige är ett höst land. Vi är bara utrustade för höst.



Puss



Sen hände Spanien.

Att komma tillbaka till Sverige var lycka. Som alltid, lyckan av att komma hem. Att kunna äta en kanelbulle när man vill, att kunna handla bröd av någon som förstår, att fatta vad allt handlar om. Att vara hemma.
Jag fick fem hektiska dagar hemma. Sedan var det dax att åka vidare. Till Spanien. Den här gången var det semester. Bara semester.


Pyreneerna.



Madrid

San Sebastian + Zeke

Spanien är Fantastiskt.

Puss


 


RSS 2.0